Molt lentament, el PSOE de Pedro Sánchez, a cop de mesures econòmiques per pal·liar la crisi energètica, es va recuperant a les enquestes i millora les seves perspectives electorals. Això sí, tret de la del CIS, que dona avantatge als socialistes, a la resta de sondejos continuen estant per darrere d'Alberto Núñez Feijóo i el Partit Popular, que encara milloren els seus resultats. Així ho demostren les dades extretes de la darrera enquesta publicada per ElDiario.es, en la qual els socialistes obtindrien un 28% dels vots, la mateixa xifra que fa tres anys en les eleccions del 10-N i millorant en 2,2 punts els resultats de l'últim sondeig d'aquest mateix mitjà el passat setembre, quan era del 25,8%. Mentrestant, el PP arriba al 30,4% dels vots, gairebé 10 punts més que en les últimes eleccions generals (21%) i 1 més que al setembre. Així, la diferència es redueix a només 2 punts, un menys que fa un mes, amb una tendència més favorable per als socialistes.  

Si PP i PSOE es barallen per ser el partit més votat d'unes possibles eleccions generals, premi que fins ara s'emportarien els populars, tot i que els socialistes cada cop són més a prop; per sota, en la tercera i la quarta posició, també hi ha una lluita interessant entre Vox i Unidas Podemos. De nou, a diferència del CIS, on els morats tenen avantatge per davant dels ultres, els de Santiago Abascal s'han anat posant per davant dels de Ione Belarra els últims mesos, ja que havien experimentat una bona tendència mentre que els socis del PSOE a la Moncloa perdien molts suports. Ara, la situació comença a canviar i el que era un partit unit s'està començant a esmicolar lentament amb la crisi provocada per Macarena Olona i pel lideratge de Feijóo al PP, que ha estat ben rebut per persones que s'havien refugiat en l'extrema dreta durant el lideratge de Pablo Casado. Vox ja està per sota del 15% dels vots que li van valer ser el tercer grup al Congrés. Ara, continuen amb la seva caiguda lliure fins al 13,2% dels vots, un sotrac important comparant-ho amb el 17,3% que tenien fa només un mes. Aquest estiu van arribar fins al 20%. 

Unidas Podemos es va recuperant però no arriba a la tercera posició

Mentrestant, Unidas Podemos no es mou de la quarta plaça, però una alenada d'aire en forma de caiguda lliure per part de Vox i el fet de recuperar un punt des del darrer sondeig, passant del 8,8 al 9,7%, dona energia als morats per lluitar contra l'extrema dreta per ser el tercer grup més votat en unes eleccions generals. Ara mateix, hi ha 3,5 punts de diferència, però Vox en només un mes n'ha perdut quatre. Cal tenir en compte que encara es desconeix com es presentarà aquesta formació en les pròximes eleccions, amb el gran dubte de què farà Sumar de la vicepresidenta Yolanda Díaz i com s'integrarà Podemos en la nova plataforma. 

A la cua s'hi tornen a trobar Más País i Ciutadans, tot i que aquests dos partits presenten una realitat molt diferent entre ells. Els d'Íñigo Errejón, també amb el dubte del seu paper dins Sumar, milloren lleugerament els resultats de les eleccions del 10-N, les primeres a les que es van presentar, i freguen el 3% dels vots. En canvi, els d'Arrimadas s'acaben d'enfonsar i només n'obtenen un 1,6%. Cal tenir en compte que fa només un mes els taronges superaven els antics membres de Podemos en dues dècimes i ara la truita s'ha girat i MP dobla els resultats de Cs.