S'aproximen canvis al País Valencià, així ho mostren els darrers sondejos respecte a les eleccions autonòmiques. La darrera a apuntar aquest camí ha estat l'enquesta NC Report per a La Razón, qui dona la victòria al Partit Popular liderar per Carlos Mazon. Els populars passarien de 19 diputats a 37, és a dir, el 33% dels vots. Si bé és una gran millora respecte als darrers comicis, no és prou per governar en solitari.

📩 Eleccions a Espanya 2023: quan i on hi ha municipals, autonòmiques i generals aquest any?

Per arribar a la Generalitat valenciana, el PP ha de cercar aliats i la seva única opció en l'espai de dretes i extrema dreta és Vox. La formació també milloraria els seus resultats, passant de 10 escons a 15. Junts arribarien a superar la majoria absoluta situada en els 50 diputats. Tanmateix, Mazon ha marcat certs límits a un possible pacte amb Vox, La setmana passada va afirmar que si necessités arribar a algun acord amb Vox el límit serà l'Estatut, l'autonomisme, la baixada d'impostos, la defensa de l'aigua o "entendre que hi ha una cosa que s'anomena canvi climàtic".

🟡 Enquestes per a les eleccions 2023 al País Valencià: qui guanyarà?

El PP no té a l'abast més pactes en l'espai de la dreta o el centre, ja que Ciutadans es quedaria fora de l'arc parlamentari. Els taronges tenen davant seu una altra derrota, com porten concatenant des de fa mesos. Un cop més, Ciutadans es quedaria sense cap diputat, passant de 18 escons a 0. Però, on van aquests vots? Segons mostra l'enquesta la gran majoria engreixen la files del PP i un altre percentatge més petit es decanta per Vox. 

país valencia enquesta la razon

Font: La Razón

No es podria recuperar el pacte del Botànic 

Les esquerres perdrien pistonada en les pròximes eleccions al País Valencià. Tant és així, que l'actual pacte de Botànic no es podria repetir. Si bé el PSPV liderat per Ximo Puig tornaria a obtenir els mateixos resultats que l'any 2019 (27 escons), són les altres forces que punxen. 

Per una banda, Compromís perdia dos escons, passant dels 17 actuals, als 15. Per altra banda, Unidas Podemos també recularia, passant de 8 diputats a 5. Tot plegat deixa l'aliança actual debilitada davant un PP que creix davant la desfeta de ciutadans. 

país valencia enquesta la razon canvis vots

Font: La Razón

L'aposta per Mazón

Des del PP aposten pel seu candidat al País Valencià, on podrien recuperar el control que van ostentar durant anys. El líder estatal dels populars, Alberto Núñez Feijóo, s'ha desplaçat diverses vegades al territori valencià per mostrar el seu suport. En menys de 15 dies, va anar dos cops el mes de març, fet que s'ha llegit com la confirmació de l'aposta per Mazón i aquests comicis.