La carrera electoral es complica per a Ximo Puig, president de la Generalitat valenciana i líder del PSPV-PSOE. Segons una enquesta de Sociometria per a El Español, els socialistes valencians es queden enrere davant l'auge del Partit Popular al País Valencià. Concretament, Carlos Mazón, candidat popular, se situa 6,7 punts per davant de Puig. Tot plegat es traduirien en un PP amb 35-37 diputats a les Corts valencianes i un PSPV amb 26-27

És a dir, els socialistes repetirien pràcticament els resultats del 2019, quan van aconseguir 27 representants. Així doncs, un possible canvi en govern valencià recau, no tant en el retrocés socialista, sinó en el creixement del PP. Els populars van obtenir 19 diputats en els comicis anteriors, recollint Ciutadans gran part del seu vot. En unes noves eleccions, la formació taronja desapareixia de l'hemicicle, una tendència que la formació liderada per Inés Arrimada va repetint en totes les noves eleccions. 

Eleccions hemiscicle país valencià

Font: El Español

El PP no és l'única dreta que surt beneficiada de les noves eleccions al País Valencià. El partit d'extrema dreta Vox sumaria nous diputats. Passaria dels 10 diputats actuals als 16-17, agrupant un 15,4% del vot. Així doncs, les dretes sumen més que les esquerres en uns nous comicis i, per tant, estan més a prop de la Generalitat. 

Eleccions país valencià suma dreta esquerra

Font: El Español

Mentrestant, les altres formacions d'esquerres punxen al País Valencià. Per una banda, Podemos, passaria de 8 diputats a 5. Per altra banda, Compromís perdria també representants, ja que dels 17 actuals es quedaria amb 15. Així doncs, les forces d'esquerres no sumarien prou per arribar a la majoria absoluta, situada en els 50 representants. 

Valoració dels líders valencians

El sondeig també ha preguntat als enquestats quins dels líders dels partits valencians coneixien i valoraven. En aquest aspecte el gran guanyador ha estat Ximo Puig, qui és el més conegut (91%) i dels millors valorats, fet que li serveix prou per seduir més votants. Puig obté un 5,1 de valoració, la mateixa nota que el seu principal rival: Carlos Mazón. El líder dels populars valencians és lleugerament menys conegut amb un 77,2%. 

El tercer més conegut i millor valorat és el líder de Compromís, Joan Baldoví, qui és reconegut pel 50,2% dels valencians, que el puntuen amb un 4,4. La resta de candidats cau per sota del 4 de nota i el 40% de coneixement. Sent el candidat de Vox, Carlos Flores qui tanca la llista. Flores és el menys conegut (26%) i el pitjor valorat (3,5). 

Eleccions país valencià valoracio liders

Font: El Español

L'aposta per Mazón

Des del PP aposten pel seu candidat al País Valencià, on podrien recuperar el control que van ostentar durant anys. El líder estatal dels populars, Alberto Núñez Feijóo, s'ha desplaçat diverses vegades al territori valencià per mostrar el seu suport. En menys de 15 dies, va anar dos cops el mes de març, fet que s'ha llegit com la confirmació de l'aposta per Mazón i aquests comicis