El Partit Popular continua empenyent Ciutadans a formar Govern a Catalunya. Ja fa dies que defensen aquesta idea per activa i passiva i, tot i que els partits independentistes tenen majoria absoluta i, per tant, no hi ha possibilitat de formar un Govern alternatiu, els populars veuen possible una solució: aprofitar la situació judicial d'alguns diputats. 

Així ho ha apuntat aquest dijous el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, que ha tornat a defensar que els partits "constitucionalistes" han d'intentar formar Govern i ha advertit que la situació processal d'alguns dels diputats de JuntsXCat i ERC, actualment a la presó o a Brussel·les, podria facilitar-ho. 

En declaracions a la premsa, Casado ha valorat els resultats de les eleccions del 21-D i ha remarcat la coincidència del PP amb Foment del Treball i el PSOE que Cs "ha de liderar aquesta oportunitat de formar govern", perquè és el partit que ha guanyat les eleccions. 

En aquest sentit, i tot i que els partits unionistes no tenen majoria al Parlament, Casado ha precisat que, atesa la situació processal d'alguns diputats de JuntsXCat i d'ERC, "és probable que fins i tot hi hagués alguna possibilitat que s'arribés a aquesta formació de govern".

En aquests moments, JuntsXCat i ERC tenen fins a vuit diputats compromesos per la seva situació processal, els tres que estan empresonats (Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn) i els cinc que són a Brussel·les (Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Jordi Puig, Meritxell Serret i Toni Comín).

Si finalment cap d'ells pogués ser present a la sessió d'investidura, JuntsXCat, ERC i la CUP tindrien 62 diputats, però superarien de totes maneres el 'bloc del 155', que en té 57. En aquest cas, l'aritmètica parlamentària deixaria en mans de Catalunya en Comú el futur Govern.