El dia que el PP fa un gir a la dreta amb la victòria de Pablo Casado, que es converteix en el nou líder de la formació, el president a l'exili, Carles Puigdemont, recorda l'operació Valquíria. "En l'aniversari de l'operació Valquíria, 400 descendents dels resistents alemanys fan una crida per una Europa unida. Recorden la reivindicació d'una Europa que defensés les persones per davant de les nacions", apunta el president català.

A més a més, Puigdemont comparteix un article del diari alemany Der Tagesspiegel en què s'explica l'operació contra el dictador Adolf Hitler. L'operació Valquíria va ser un intent fracassat de assassinar Hitler i prendre el poder a Alemanya. El paper principal el va dur a terme l'oficial de l'exèrcit Claus von Stauffenberg, al càrrec de l'exèrcit de reserva Valquíria, una posició que li permetia un accés directe a Hitler, al qual presentava informes.

El 20 de juliol de 1944 va ser la culminació dels esforços de la resistència alemanya per derrocar al règim nazi. El seu fracàs va comportar la detenció de més de 5.000 persones, l'execució d'unes 200 i la destrucció del moviment de resistència.