En plena cimera de l'OTAN, que ha situat Madrid al centre de l'atenció mediàtica de tot el món, ja que els líders d'arreu del planeta es troben reunits a la capital de l'Estat en el marc d'aquesta reunió, el PP ha volgut criticar la gestió que n'ha fet de la trobada Pedro Sánchez. Tant ell com Felip VI, i també Letícia, han exercit de amfitrions de la flor i nata de la política internacional i si els monarques van voler convidar-los a un sopar al Palau Reial, el president del govern espanyol no ha volgut ser menys i els ha fet trobar a tots en un sopar al museu del Prado, quelcom insòlit en altres cimeres. Per això, el partit de l'oposició ha ridiculitzat part del contingut de la cimera, ja que considera que té "part del decorat de cartó pedra". Així s'ha pronunciat el popular Esteban González Pons, actualment vicesecretari institucional del partit, reduint el paper de Sánchez a la seva voluntat de fer-se "un àlbum de fotos en un Eurodisney dels adults". 

Aquestes crítiques venen en bona part motivades pel fet que Sánchez s'ha col·locat com a l'únic protagonista de la cimera i ha ignorat al principal partit de l'oposició, al qual no ha convidat a cap dels actes i tampoc l'hauria escoltada. En la mateixa línia, també s'ha mostrat crític amb la divisió d'opinions sobre la Cimera ja no amb la resta de partits, sinó també entre els dos que conformen el govern de coalició: "El govern espanyol està dividit, amb una ministra representant de Podemos que està muda fins que passi la cimera i un país que pateix un increment dels preus que no havíem vist des dels anys 80". Cal tenir en compte que els diputats d'Unidas Podemos, que no veuen amb bons ulls el paper de l'Aliança Atlàntica. Per altra banda, González Pons fa referència a la nova actualització del IPC, que ja se situa per sobre del 10%, una xifra molt alta i que podria continuar pujant. 

Recuperar les relacions amb els Estats Units 

Des del PP han fet seva una crítica que resulta més aviat pròpia dels partits d'esquerra per atacar els socialistes, denunciant la recepció que s'ha fet de la delegació dels Estats Units, especialment al president Joe Biden i la seva dona Jill, que han aparegut a Madrid acompanyats per dues de les seves netes que han participat en actes oficials, quelcom impensable en altres països i fet que demostra la llibertat i permissivitat que se li dona al país nord-americà. "En tot això hi ha un punt de 'benvingut Míster Marshall'", ha ironitzat González Pons, tot i que ha celebrat que s'hagin reprès les relacions amb els Estats Units després d'un període complicat durant l'era Donald Trump.