Per al PP no és “comprensible” que la justícia alemanya hagi decidit extradir el president Carles Puigdemont per malversació però no per rebel·lió. Així ho ha denunciat el seu diputat al Parlament, Santi Rodríguez, que ha alertat que “no s’hauria de llançar un missatge que aquell que intenta eludir l’acció de la justícia al final se’n surt”.

En aquest sentit, el dirigent popular ha lamentat la “desigualtat de tracte” entre els qui van marxar a l’exili i els qui “pels mateixos fets, i han complert les instruccions de la justícia, ara estan privades de llibertat i acusades de rebel·lió”. Ho ha descrit com una “anomalia”.

Per altra banda, Rodríguez ha rebutjat que amb aquesta decisió la justícia alemanya “desautoritzi” la justícia espanyola, sinó que simplement fa una “analogia” de tipus penals entre els dos països.

Per altra banda, sobre la suspensió decretada pel jutge Pablo Llarena, ha aplaudit l’informe encarregat per la Mesa als lletrats sobre com procedir. No obstant això, Rodríguez ha advertit que ja no poden delegar el seu vot en el ple de la setmana que ve.