El PP treu rèdit de les negociacions entre el govern espanyol i els independentistes catalans. Després que hagi sortit endavant la reforma de la sedició i la malversació, els populars continuen mantenint la polèmica viva.Tant és així que aquest dilluns el coordinador general del partit, Elías Bendodo, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aclareixi aquest dimarts, en el marc de la seva intervenció en el darrer Consell de Ministres de l'any, si autoritzarà que es faci un referèndum d'independència de Catalunya aquest 2023.

Segons ha recollit l'agència Europa Press, Bendodo ha fet aquesta demanda durant la visita al mercat nadalenc de la plaça de Colón de Madrid. "Demanar-li que aclareixi si farà el següent pagament als independentistes, si els autoritzarà que facin un referèndum el 2023", ha dit el coordinador general del PP. Aquest dirigent popular creu que Sánchez "poc balanç" podrà fer del 2022 o "un mal balanç" a causa de les "barbaritats comeses". Així, ha recordat que "el primer pagament" als independentistes van ser els indults; el "segon pagament" l'eliminació de la sedició; i el "tercer pagaament" l'abaratiment de la malversació.

Els populars reclamen saber si hi haurà referèndum el 2023

"Demà té una oportunitat per aclarir si permetrà una nova agressió a la unitat d'Espanya", ha afegit el popular, a la vegada que ha reclamat a Sánchez que digui què farà sobre la "transformació o derogació" de la Llei del 'només sí és sí', si anunciarà una reducció de l'IVA dels productes bàsics o si mantindrà els 20 cèntims d'ajuda al combustible com a conseqüència que el preu de la gasolina "no ha baixat de la forma que es preveia". 

Bendodo ha afirmat que el PP está al carrer "perquè vol i perquè pot", mentre que Sánchez i els seus minsitres "ni volen ni poden estar al carrer perquè saben el rebuig que generen en el conjunt de la ciutadania". El popular ha agregat que "el carrer sap que Sánchez manté la llei del 'només sí és sí' que ha permès ja qu e128 condemnats per agressió sexual hagin vist reduïdes les seves penes i més d'una desena de conemnats han sortit al carrer".

A banda, Bendodo ha afegit que "el carrer sap que Sánchez i els seus han perpetuat que la sedició ja no existeixi a Espanya". "Atemptar contra la unitat d'Espanya ja no és un delicte perquè Sánchez és el preu que paga per mantenir-se a la Moncloa. A més a més, ha abaratit la malversació, la corrupció política és més barata a Espanya", ha criticat.

El PP tanca files amb el rei espanyol

En un altre to, els populars han elogiat el discurs nadalenc de Felip VI. Si pel govern tot són crítiuqes, pel monarca tot són elogis. "Va ser un dels discursos més compromesos del rei en les darreres dècades". "El PP ara i sempre està amb la nostra monarquia i amb les paraules que va pronunciar el rei", ha precisat. Felip VI va advertir de l'erosió de les institucions. "No entenem la doble moral de Sánchez i els seus. Amb una mà diuen que estan a favor del discurs del rei i amb l'altra es llença als braços dels que van criticar durament el seu discurs: Podemos, ERC i Bildu", ha avisat Bendodo.

El popular també ha comentat la petició de l'expresident socialista de la Junta de Andalucía, José Antonio Griñán, de suspendre la seva entrada a presó al·legant malaltia greu sobrevinguda. Bendodo ha dit que no desitgen "que ningú entri a la presó en aquesta situació". "No desitgem mal a ningú, si està malalt esperem que es recuperi aviat, entenem la situació i intentar que es recuperi el més aviat possible", ha subratllat.

Finalment, Bendodo ha afirmat que no hi ha hagut entesa per renovar el Podr Judicial perquè "el govern no vol cap acord amb el PP". "El PP està diposat a arribar a acords com a partit d'Estat, però Sánhchez va segrestar el PSOE fa temps. El partit de Sánchez no té ni intencions ni capacitats d'arribar a acords amb el PP", ha conclòs.