La portaveu del Grup Popular en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que la reforma del Codi Penal per tipificar com a delicte l'exaltació i apologia del franquisme és "una maniobra" del PSOE per "tapar" la reforma ad hominem amb què vol "treure de la presó" el president d'ERC Oriol Junqueras. A més, ha subratllat que la jurisprudència prioritza la llibertat d'expressió.

"La jurisprudència a Espanya prioritza la llibertat d'expressió, fins i tot per al comunisme, amb els seus cent milions de morts", ha declarat Álvarez de Toledo en declaracions al Congrés després de la reunió de la Junta de Portaveus.

A més, la dirigent popular s'ha mostrat convençuda que es tracta d'"una maniobra més del PSOE per tapar la gravíssima reforma que pretenen introduir al Codi Penal, que és una reforma ad hominem per treure de la presó Junqueras", en al·lusió a la revisió del delicte de sedició.

En aquest sentit, ha reiterat que "tot són maniobres per intentar tapar el fet essencial" d'aquesta reforma penal, que consisteix a "treure de la presó" Junqueras, que ha estat "condemnat per sedició a 13 anys de presó" perquè "va impulsar un cop d'estat".

La portaveu parlamentària del PP al Congrés ha afirmat que Junqueras "té una influència immensa" sobre el govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos perquè va ser ell qui "ho va fer possible" amb el seu vot. "Gràcies al seu vot el senyor Sánchez és a la Moncloa", ha conclòs.