El PP ha reclamat aquest dijous al govern espanyol que enviï un reforç de policies i guàrdies civils a Barcelona per fer front a la "crisi de seguretat que viu la ciutat". La portaveu al Congrés i única diputada de la formació escollida a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, ha presentat una Proposició no de Llei que demana a l'Executiu espanyol un reforç policial.

El reforç presentat pels populars té com a objectiu que els agents dels cossos policials espanyols col·laborin amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra. Els populars també han demanat "dotar de més mitjans personals i humans" i de "suport institucional" a la Guàrdia Urbana.

A més, també han reclamat que s'impulsin "reformes legals per millorar la resposta a la multireincidència i reforçar els mecanismes de prevenció de la delinqüència, amb especial atenció als problemes que es produeixen al voltant dels centres d'acolliment residencial de menors".

El passat 19 d'agost, un sindicat minoritari de la policia espanyola també va demanar al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que oferís el desplegament d'agents de la Policia Nacional  a Barcelona i a Catalunya.