L'Agrupació Reformista de Policies (ARP) ha demanat al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ofereixi el desplegament d'agents de la Policia Nacional perquè col·laborin amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana per intentar recuperar la seguretat ciutadana a Barcelona i a Catalunya.

En una carta, a la qual ha tingut accés Efe, l'ARP sol·licita al ministre que acordi amb sindicats policials i grups del Congrés una proposta per garantir la seguretat ciutadana a Catalunya, "desplegant si calgués" les forces i cossos de seguretat de l'Estat per col·laborar amb la Generalitat i els ajuntaments "fins que puguin assumir amb garanties la protecció de qualsevol ciutadà o turista".

L'ARP recorda que, després de l'1-O, les forces i cossos de seguretat de l'Estat destinats a Catalunya pateixen "accions violentes de forma indiscriminada", com a conseqüència de "decisions polítiques" que repercuteixen en els funcionaris que tenen l'obligació legal de defensar lleis i ordres constitucionals.

"Som conscients que parlar de Catalunya en matèria de seguretat després de l'1-O del 2017, i les conseqüències derivades d'aquells esdeveniments, és un tema delicat i sensible per al Govern, la Generalitat i alguns Ajuntaments, si bé seria oportú fer un pas al davant com pensem des de l'ARP", sosté la carta.

Davant l'augment dels homicidis i el repunt de baralles amb apunyalament a la capital catalana, l'ARP considera que es presenta una "nova oportunitat, que s'hauria d'atendre de forma molt diferent del passat i en franca sintonia policial amb la demanda social existent a molts municipis catalans".

És per aquest motiu que advoca per oferir "una imatge com a cos policial democràtic i solidari amb Catalunya", de manera que el ministre ofereixi els serveis de la Policia Nacional perquè, en col·laboració amb Mossos i Guàrdia Urbana, intentin "recuperar la seguretat ciutadana notablement trencada per la delinqüència organitzada i grups de delinqüents que operen en mitjans de transport, places i llocs de trànsit amb la consegüent alarma social".

L'ARP recorda que els sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona reclamen uns 1.200 agents per reforçar el seu servei, mentre que els dels Mossos d'Esquadra s'han queixat per la mala distribució dels seus efectius i la falta de patrulles per garantir la seguretat ciutadana. Davant d'això, ressalta que a Catalunya hi ha més de 5.000 efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que tenen com a missió "protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana".

Qui són?

L'Agrupació Reformista de Policies és un sindicat minoritari de la policia espanyola nascut el juliol del 2016. Igual que Jupol, reivindica l'equiparació salarial i fins i tot utilitza material gràfic de les manifestacions del sindicat ultra a la seva pàgina web. Tot i això, l'ARP és minoritari i no té cap representació al Consell General de la Policia, en què Jupol va obtenir vuit dels 14 seients en les últimes eleccions celebrades el juny del 2019.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat