Només quedava materialitzar l'amenaça de sanció i s'ha acabat complint. Cayetana Álvarez de Toledo, cada vegada amb menys amics dins el seu partit, ha estat sancionada pel mateix Partit Popular. No li perdonen que se saltés la disciplina de vot per renovar el Tribunal Constitucional i, menys encara, que posteriorment s'hagi dedicat a anar de gira per fer caixa amb un llibre que explica les misèries d'alguns populars que, fins fa poc, confiaven en ella.

Per tot plegat, el Grup Parlamentari Popular al Congrés ha sancionat amb una multa de 500 euros l'ara ja exportaveu del PP Cayetana Álvarez de Toledo per no haver donat suport a l'elecció dels candidats que la formació va pactar amb el PSOE i Unidas Podemos per renovar el Tribunal Constitucional, desmarcant-se així de les directrius del partit. Així ho ha informat aquest divendres la mateixa Álvarez de Toledo a través d'un missatge a les xarxes socials que ha acompanyat amb les fotografies dels documents d'aquesta sanció.

Pensa recórrer la multa

"Ahir, 30 de desembre, a dos quarts de deu de la nit, vaig rebre aquests documents en què se m'exigeix ​​una aportació extraordinària a les finances del PP. Presentaré recurs", ha tuitat. L'escrit conclou que, "valorades les proves aportades en relació amb l'expedient sancionador incoat per no respectar la línia política marcada pel Grup en la votació de la sessió plenària del passat 11 de novembre del 2021", se sanciona Álvarez de Toledo.

tuit cayetana

Tuit de Cayetana Álvarez de Toledo

No la volen enlloc

Segons recull un altre document aportat per Cayetana Álvarez de Toledo referit a aquesta sanció, es revela que es tracta d'una infracció "tipificada com a falta greu", segons els estatuts del Grup Parlamentari Popular, per no haver respectat la línia política marcada per la direcció del PP "d'obligat compliment per a tots els diputats". Això sí, aquesta resolució té possibilitat de recurs durant un termini de set dies naturals: "Si no es presenta aquest recurs en aquest termini, la resolució serà considerada ferma i hauràs de fer efectiva la sanció".

Definitivament, Álvarez de Toledo no aixeca passions a cap banda: des d'una guerra personal amb Pablo Casado fins al discurs contra l'independentisme català. En aquest darrer aspecte ha fet una crida que tenia més caires bel·licistes que qualsevol altra declaració: "On hi ha hagut un replegament de l'Estat, hi ha d'haver un desplegament de l'Estat", declarava a Aquí Cuní, de Ser Catalunya, el passat 2 de desembre. I pel que fa a l'aura mediàtica que s'ha creat ella mateixa del seu personatge, s'excusa amb l'excés d'intel·lectualitat amb què sempre vol acompanyar els seus discursos: "Soc arrogant, ho accepto".

 

Fotografia de portada: imatge de recurs de Cayetana Álvarez de Toledo