La presentació del llibre 'Política per a adults' de l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, posava fi a més de 40 dies sense una trobada entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso. En un context de crisi interna per la disputa de la presidència del Partit Popular de la Comunitat de Madrid, tots els focus estaven posats en ells dos. Les primeres imatges han evidenciat que les aigües segueixen tèrboles i el retrobament ha estat molt gèlid: en una foto de família, Rajoy ha intentat que Ayuso i Casado sortissin un al costat de l'altre, però la presidenta de la Comunitat de Madrid ho ha evitat ràpidament, protagonitzant una cobra molt evident.

Ambdós compartien 'photocall' amb Mariano Rajoy, José Luis Martínez Almeida (alcalde de Madrid), Alfonso Fernández Mañueco (president de Castella i Lleó), el periodista Carlos Herrera i l'editora Nuria Cabutí. Després d'aquesta fotografia, Rajoy s'ha fet una altra només amb Herrera i Cabutí. En aquells instants, Ayuso i Casado han mantingut una molt breu conversa que ha durat menys d'un minut.

A l'interior de la sala on presenta Rajoy el seu llibre, els dos s'han situat a primera fila, separats per la dona de Mariano Rajoy, Elvira Fernández.

La plana major del PP, amb Rajoy

L'acte de presentació del llibre de Rajoy al Casino de Madrid ha comptat amb quasi tots els que van ser els seus ministres. Entre la llista d'assistents, hi havia Soraya Sáenz de Santamaría, Íñigo Méndez de Vigo, Ana Pastor, Fátima Bañez, Alfonso Alonso, Ana Mato o Íñigo de la Serna.

Més enllà del PP, també hi han anat el president de la CEOE, Antonio Garamendi; l'expresident de Telefónica, César Alierta o l'exsecretària de Comunicació, Carmen Martínez de Castro.

Preguntat per l'assistència d'Ayuso i Casado, l'expresident Mariano Rajoy ha afirmat que li fa "molta il·lusió" que hagin anat i creu que la pugna oberta al partit se solucionarà: "Coses com aquestes acaben arreglant-se". Dins de l'acte, sobre el retrobament dels dos líders populars, el periodista Carlos Herrera ha bromejat amb les "trobades i miracles que produeix el Nadal".

La previsió és que el president del PP i la cap de l'executiu de la Comunitat de Madrid tornin a coincidir en l'acte d'homenatge a la Constitució espanyola el proper 6 de desembre al Congrés dels Diputats.

 

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso, a l'acte de presentació del llibre de Mariano Rajoy. Europa Press.