La victòria de Juanma Moreno a Andalusia s'ha convertit en un impuls electoral pel Partit Popular a escala estatal. Malgrat que Moreno va apostar per amagar el logo i gran part dels símbols dels populars i centrar la campanya en la seva persona, els fruits els recull tot el partit que deixava entre bambolines. Segons una enquesta d'IMOP-Insights per El Confidencial, el PP guanyaria les eleccions estatals, deixant molt enrere el PSOE. Es tracta d'una distància entre els dos grans partits espanyols que s'ha eixamplat des del 19J. 

Si ara se celebressin les eleccions els populars serien els vencedors aconseguint 128 diputats, 39 més dels que tenen actualment. Des de la marxa de Pablo Casado de la direcció del partit, les perspectives electorals del PP han anat millorant constantment. El que es va anomenar efecte Feijóo ara es veu potenciat amb l'efecte Andalusia, que els ha fet passar d'esperar 105 escons als 128 d'aquest darrer sondeig. Actualment, la seva representació a l'hemicicle és molt menor: 89 diputats. 

enquesta El Confidencial diputats
Font: El Confidencial 

L'impuls del PP situa a la dreta espanyola com la guanyadora d'unes noves eleccions estatals. Malgrat l'estancament de l'extrema dreta de Vox als comicis andalusos, la formació creixeria lleugerament respecte als resultats que va treure l'any 2019, passant de 52 diputats a 55. Es tracta d'un augment ínfim, en comparació als pics de creixement que se li ha augurat a la formació en enquestes anteriors. El creixement constant de la formació liderada per Santiago Abascal sembla entrar en una fase d'estancament, ja que des de les eleccions andaluses han perdut suports. Tot i això, les dues formacions juntes aconseguirien superar la barrera de la majoria absoluta. 

augment pp El Confidencial diputats
Font: El Confidencial

Desgast de la coalició del govern espanyol

Per altra banda, la coalició que conforma ara el govern espanyol es va fent miques a poc a poc. No només les relacions entre els socis de l'Executiu de Pedro Sánchez tornen a passar per una crisi, sinó que el desgast de governar es nota a la nova enquesta de El Confidencial. Els mals auguris electorals pel PSOE i Unidas Podemos fa temps que es repeteixen de sondeig en sondeig i en aquest cas no és diferent. 

Els socialistes no només empitjorarien els seus resultats respecte a les eleccions del 2019, sinó que són pitjors que abans de les eleccions andaluses. En definitiva, el PSOE passaria de 120 a 95 diputats, perden fins a 25 diputats. En una situació similar es troba Unidas Podemos, que passaria de 35 representants al Congrés dels Diputats a 23, perdent 12 escons, i deixant molt enrere el que es va anomenar l'efecte Yolanda

Pel que fa als partits catalans, unes noves eleccions no suposarien grans canvis per aquests. Tant Esquerra Republicana de Catalunya com Junts per Catalunya mantindrien els seus resultats actuals, 13 diputats i 8, respectivament. El canvi més gran el viuria la CUP, que sumaria un diputat més, situant-se amb un total de 3 escons.