El president del PPC i candidat als comicis previstos per al 14 de febrer, Alejandro Fernández, ha reclamat la dimissió "fulminantment" de la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, per haver dit que el Govern permetrà sortir del municipi per assistir a actes electorals.

"No és veritat. No es pot saltar el confinament municipal per anar a un míting polític", ha dit Fernández durant una trobada digital aquest dimecres. El PPC sosté que el protocol que van aprovar els partits de cara al 14-F explicita que les activitats amb presència física durant el període electoral seran les permeses expressament pel Procicat "sense cap excepció per raó d'estar vinculades a la campanya".

A més, l'ha acusat de "no haver-se llegit els protocols aprovats pels partits per celebrar aquestes eleccions", ja que afirma que en ells s'excloïa expressament la possibilitat de saltar-se el confinament domiciliari per fer qualsevol tipus d'acte polític.

"La senyora Budó ni tan sols sap quins documents aprova la Generalitat. Jo crec que ella hauria de presentar la seva dimissió fulminantment, després de dir aquesta barbaritat que no respecta els acords. És que no és veritat, no és el que hem aprovat a la taula de partits", ha insistit.

En ser preguntat per com veu que els encomanats de Covid-19 puguin anar a votar presencialment el 14 F, Fernández ha dit que si s'ha pres aquesta decisió és perquè tant el Govern com la Justícia "consideren que es donen les condicions" per respectar tant els drets de participació democràtica i de salut.

Indults

Sobre la possibilitat de concedir indults als presos polítics, Fernández ha afirmat que l'únic que demanen al govern espanyol és que "no es pot concedir un indult a algú que ha dit que tornarà a cometre el mateix delicte".

Preguntat per si un pacte entre ERC PSC facilitaria la concessió dels indults, ha defensat que aquesta és una decisió que correspon al govern espanyol i que per tant "ells sabran". Ara bé, ha advertit que si es concedeixen uns indults que no s'ajusten a les exigències legals, "els pot passar que després el Tribunal Suprem se'ls revoqui".

D'altra banda, respecte als canvis en els ministeris de Sanitat i de Política Territorial i Funció Pública, amb Carolina Darias i Miquel Iceta respectivament, ha afirmat que no responen a les necessitats de la població, sinó a la "necessitat electoralista del Partit Socialista".