Al PP no contemplen abstenir-se en la investidura de Pedro Sánchez. Després que la candidata a la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso hagi suggerit aquesta possibilitat aquest dilluns al matí, des de Gènova han sortit ràpidament a desautoritzar-la. “Dificultarem la investidura de Pedro Sánchez”, ha volgut deixar clar el secretari general Teodoro García Egea. Literalment ha dit que "tanquen la porta" a aquesta possibilitat.

Després de les polèmiques declaracions d’Ayuso, García Egea ha sortit al pas per deixar clar que no canviaran el seu no a Sánchez i fins i tot ha dit que al PP tothom hi està d’acord. “El PP no és un partit frontissa, ni ho serà mai. Som l’alternativa al govern”, ha defensat. Ha justificat la seva contraposició amb els socialistes: “Ells diuen a Junqueras que no es preocupi. Nosaltres volem que Junqueras es preocupi”.

Per altra banda, davant la constitució aquest dimarts de les Meses dels parlaments de Madrid i Múrcia, el dirigent popular ha explicat que durant la jornada d’avui hi ha trobades per acabar de lligar-ho tot. “No podem parlar d’acord tancat, però creiem que al llarg del dia d’avui quedarà bastant llest”, ha apuntat.

García Egea ha volgut agrair als seus homòlegs a Ciutadans i Vox, José Manuel Villegas i Iván Espinosa de los Monteros, perquè “són persones rigoroses” i han complert amb la seva paraula. “Volem que tot això continuï avançant pel mateix camí”, ha desitjat el secretari general del PP.