El diputat del PP i membre de la seva direcció nacional, Esteban González Pons ha intentat desacreditar les noves informacions publicades durant les últimes setmanes sobre l'Operació Catalunya que afecten directament a Mariano Rajoy a una filtració interessada amb la "voluntat de crear un estat d'opinió que justifiqui l'amnistia que es concedirà" en els pròxims mesos. "Es vol crear la figura d'un dolent al qual després se l'hi donarà la culpa", ha insistit Esteban González Pons, que ha comparat aquestes informacions amb el fet que, si bé, s'han desclassificat documents sobre l'espionatge de Pegasus al president Pere Aragonès, que es va produir durant el govern de Pedro Sánchez, d'aquests no n'ha transcendit gens d'informació. En la mateixa línia, també ha anunciat que preguntarà a la comissió sobre Pegasus al Congrés per la informació que es va sostreure del mòbil del president del govern espanyol, fet que considera "molt més greu" que no pas "intervenir un mòbil amb autorització judicial", com en el cas del president Aragonès i altres líders independentistes. 

González Pons ha insistit en el fet que si bé amb la publicació dels nous papers secrets sobre la Operació Catalunya es poden obrir noves investigacions, com al de la Fiscalia, cal fixar-se en l'objectiu de la persona que ha filtrat la informació que, segons ell, no aporta cap novetat: "En aquest cas, l'interès de la notícia és el filtrador", ha resolt en un col·loqui organitzat pel Círculo Ecuestre i La Vanguardia on hi havia presents el líder del PP al Parlament, Alejandro Fernández, que va ser molt més categòric en la seva valoració sobre l'Operació Catalunya, o el regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera. 

Sánchez, un president vampiritzat pels independentistes 

L'entrevista a González Pons ha anat molt més enllà de la seva opinió sobre l'Operació Catalunya, repassant els grans temes de l'actualitat que passen per la llei d'amnistia i la negociació de Pedro Sánchez amb els partits independentistes catalans al Congrés. En aquest sentit, el diputat popular ha assegurat que si bé ell voldria que la legislatura que va començar a mitjan novembre fos curta, creu que formacions com ERC, Junts o EH Bildu aprofitaran per treure "tota la sang" al president del govern espanyol, a qui veu com un polític "vampiritzat". "Els partits independentistes mai es trobaran amb una matemàtica parlamentària com aquesta", ha asseverat, assegurant que quan sentia a dir que Carles Puigdemont era un "radical i un boig" imprevisible que podria provocar una repetició electoral ell ho veia impossible: "Li ha tocat la grossa i no la cobrarà? Si jo fos ell els cobraria fins a l'últim euro", ha ironitzat. 

També sobre Carles Puigdemont i els contactes reconeguts per part del PP entre la seva formació i Junts per Catalunya, González Pons ha assegurat que el problema no és parlar amb el president a l'exili, sinó sobre que hi parles, posant-se a ell mateix com a exemple, ja que tots dos han coincidit durant aquesta legislatura al Parlament Europeu: "Jo he parlat molts cops amb Carles Puigdemont. Quin motiu tinc per negar-li la paraula? Una altra cosa és del que parlis. I el que se li pot retreure al PSOE és que ha negociat amb Junts una cosa que no era seva. Cadascú pot negociar sobre allò que li pertany però no amb el que és de tots i anant contra les normes", ha reiterat el vicesecretari d'Afers Institucionals del PP. 

S'han acabat els recursos al TC del PP?

Tot i les seves crítiques reiterades a la llei d'amnistia que continua amb el seu curs al Congrés dels Diputats, González Pons ha assegurat que aquesta norma no és el principal problema al qual s'enfronta l'Estat. "El càncer de l'Estat de Dret és el Tribunal Constitucional presidit per Cándido Conde Pumpido", ha assegurat categòricament. Per això, ha deixat caure que el PP podria deixar de recórrer lleis davant aquest tribunal, sense aclarir si això vol dir que no hi portarà la llei d'amnistia: "Si no presentem recursos, robem al TC de Conde Pumpido la possibilitat de poder mutar la Constitució. Per això, ens podríem plantejar deixar-hi de recórrer, ja que el descrèdit en què està caient la institució és històric".

Aquestes paraules han aixecat polseguera i González Pons s'ha vist obligat a rectificar per la comparació gens "afortunada". "Vull retirar-la i disculpar-me de manera molt concreta amb les persones que pateixen o han patit aquesta malaltia. En el PP sí que sabem reconèixer un error", ha afegit. Tanmateix, ha insistit en el fet que "la imatge i la independència del TC està profundament compromesa" i ha confirmat que els populars portaran "al Tribunal Constitucional la llei d'amnistia quan estigui aprovada de manera definitiva". Des del PSOE i el govern espanyol han censurat les seves paraules, alhora que han retret al PP el bloqueig a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!