Alberto Núñez Feijóo ha assegurat aquest dimarts que sí que hi ha hagut contactes entre el PP i Junts per Catalunya per negociar la investidura del popular com a president del govern espanyol. A més, la seva versió és que el partit independentista va ser el primer interessat a tenir aquests contactes, i qui va fer la petició de negociar amb el PP. El candidat a la investidura ha assegurat que els populars van decidir acabar amb els contactes quan van veure les demandes del partit de Carles Puigdemont: “Una amnistia, una declaració d’independència, una declaració unilateral…”, ha dit.

Feijóo ha assegurat en una entrevista a Telecinco que l’amnistia que demana l’independentisme és “immoral, il·legal i inaudita”, motiu pel qual ha criticat el PSOE per mostrar-se obert a negociar-la. Així, ha anunciat que el PP farà ús de la seva majoria absoluta al Senat per convocar la comissió general de les comunitats autònomes, de manera que tots els presidents autonòmics vagin al Senat i opinin “si a Espanya mana algú que està a l’oposició en una comunitat autònoma”, també referint-se a Junts per Catalunya. Es tracta, tot plegat, d’un apartat de l’estratègia activada pel mateix Feijóo aquest dilluns amb l’objectiu de dividir el PSOE.

El líder del PP ha volgut deixar clar que no van arribar ni tan sols a negociar, i que només es van produir uns “contactes” amb la formació independentista. Junts, de moment, opta per no pronunciar-se sobre aquesta qüestió. “Un cop vam conèixer de forma explícita a través d’una roda de premsa del senyor Puigdemont quins són els requisits, el PP va contestar que no ho podem acceptar i que preferim anar a l’oposició abans que acceptar unes condicions inassumibles per a la justícia i dignitat d’Espanya”, ha manifestat.

Així doncs, el líder del PP ha tornat a recordar que Pedro Sánchez té l’oportunitat de fer que l’Estat no depengui de l’independentisme durant la pròxima legislatura si accepta fer Feijóo president del govern espanyol. “Si jo accepto el que Sánchez està acceptant, el president soc jo”, ha volgut deixar clar el cap de files populars.

Estratègia per dividir el PSOE

Aquest dilluns, Feijóo ja va anunciar el primer pas d’una estratègia per desgastar Pedro Sánchez: intentar dividir els membres del seu partit. Va explicar que el PP presentaria iniciatives en tots els parlaments possibles (fins i tot als ajuntaments) perquè els diputats i regidors votin si estan a favor o en contra dels pactes amb l’independentisme, especialment l’amnistia.

No és foc d’encenalls, perquè alguns socialistes, com el baró Emiliano García-Page, ja s’hi han posicionat en contra. Ara el líder del PP ha anunciat la voluntat del seu partit de fer anar al Senat tots els presidents autonòmics (García-Page inclòs, és clar) perquè manifestin quines són les seves opinions respecte dels possibles pactes entre el PSOE i Junts per Catalunya.