Diversos diputats de Ciutadans encapçalats per Carlos Carrizosa passejaran demà per Vic per protestar contra la decisió de l'Ajuntament de no permetre una carpa de l'entitat Escuela de Todos, una plataforma que reuneix 14 associacions que volen obligar al compliment del 25% d'hores en castellà a Catalunya i posar fi a la immersió lingüística, en el marc de la decisió del Tribunal Suprem d'imposar aquesta mesura a les aules catalanes. L'entitat va registrar una sol·licitud a l'Ajuntament per posar una carpa el 30 de gener de 10 a 14 hores al carrer Bisbe Strauch. L'Ajuntament de Vic, encapçalat per l'alcaldessa Anna Erra, ha denegat aquesta petició d'acord amb l'article 96.3 de l'Ordenança municipal de bon govern, civisme, costums i convivència ciutadana, que regula l'ús de la via pública i que estableix que l'autoritat municipal pot autoritzar o denegar aquesta mena d'actes.

Captura de Pantalla 2022 01 20 a les 19.55.46

Després que fos denegada aquesta autorització, Cs va demanar també poder instal·lar una carpa com a partit polític per poder donar cobertura a la plataforma, i segons el partit taronja també va ser denegada. Ho va dir dimarts des del faristol del Parlament el portaveu Nacho Martín Blanco, que va carregar contra la decisió de l'Ajuntament, a qui va acusar de tenir un caràcter "totalitari i antidemocràtic". En aquest sentit va declarar que a Catalunya hi ha una "concepció de la democràcia ben curiosa", assegurant que si fos Plataforma per la Llengua qui fes una carpa en contra de la sentència del 25% de les hores, serien rebuts amb una "catifa vermella" per fer "un discurs clarament contrari a la convivència".

Martín Blanco va anunciar en aquella roda de premsa que anirien a Vic per donar suport i reivindicar el dret de la ciutadania a manifestar la seva opinió i exigir a l'administració pública que apliqui el 25% d'hores lectives en castellà. També la diputada Anna Grau va publicar a les xarxes socials que "plantaran cara" a Erra.  Així doncs, demà al matí el partit recorrerà la ciutat i després atendrà als mitjans des de la plaça Major.  

unnamed

El cap de setmana passat Cs ja va fer de les seves contra el català, una vegada més. En una atenció als mitjans Carrizosa va avisar a mestres i directors d'escoles i instituts que si incompleixen la sentència del 25% de castellà poden ser inhabilitats i quedar-se sense feina: "Hem d'advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d'institut, que es deuen al compliment de les lleis. No hi hauria prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats", va amenaçar. Així mateix va advertir que promouran accions penals contra els responsables d'Educació que demanen als docents que no apliquin el 25%. 

El PP s'apunta

Cs no serà l'únic que anirà a Vic en els propers dies, i és que el líder del PP al Parlament, Alejandro Fernández, també ha denunciat que l'Ajuntament de Vic els ha prohibit instal·lar una carpa amb el mateix argument, i fins i tot ha insinuat que l'alcaldessa actua amb postulats franquistes: "Tant parlar de franquisme, que se'ls hi ha enganxat. Doncs carpa no posarem, però dissabte a Vic anirem", ha publicat al seu perfil de Twitter. Els populars visitaran la ciutat el dissabte.

Captura de Pantalla 2022 01 20 a les 19.53.41

Escuela de Todos: contra la immersió

L'associació Escuela de Todos aixopluga associacions com Societat Civil Catalana, S'ha Acabat, o Impulso Ciudadano. El motiu de la seva unió és per aconseguir que tots els centres educatius imparteixin un mínim de 25% d'hores en castellà: "Davant de l'anunciada desobediència de la Generalitat i la inacció del Govern d'Espanya, només els ciutadans podem aconseguir la fi de la immersió lingüística". En el seu manifest expressen que la immersió lingüística no funciona i que no és un model pedagògic d'èxit "motiu pel qual no s'aplica a cap altre lloc del món".