El Partit Popular ha demanat a un segon candidat de les seves llistes que plegui després d'identificar-lo com una de les persones que va saltar al camp de l'Espanyol en acabar el partit contra el Barça, que va certificar la Lliga als blaugranes. Segons han explicat fonts dels populars a ElNacional.cat, la formació li ha exigit que abandoni la llista de Cerdanyola del Vallès, de la qual forma part. Aquest és el segon ultra identificat que forma part de les candidatures del PP per a les eleccions municipals i que va participar en els incidents d'aquest diumenge al RCE StadiumAquest mateix dimarts al matí, el candidat de Cerdanyola ha fet efectiva la renuncia.

Aquest segon candidat del PP es tracta de Carlos Ferrer-Calbetó Barnils, el número 11 de la llista dels populars a Cerdanyola del Vallès, segons ha avançat el diari ARA. Les imatges captades per les càmeres mostren com el membre de la llista del PP es va sumar als ultres per saltar a la gespa del RCDE Stadium, encarant-se amb agents dels Mossos d'Esquadra, que el van colpejar amb la porra per apartar-lo. Segons el mitjà citat, la cap de llista del partit a Cerdanyola, Anabel Plans, ha tret importància als fets que va protagonitzar Carlos Ferrer-Calbetó, assenyalant que no estava "fent res" i que tenia "les mans cap avall". Finalment, però, el PP ha demanat al candidat que plegui

El número 11 de la llista a Cerdanyola del Vallès se suma així a Yago Darnell, número 9 a Sant Joan Despí, que ha estat identificat com el noi que va rebentar una càmera de televisió durant la invasió al camp de l'Espanyol. Yago Darnell no milita al PP i, per tant, es presenta a la llista com a independent. Tot i això, des de la formació també li han demanat que renunciï a ser candidat. Però, tenint en compte que el procés electoral ja està en marxa, la renúncia tindrà poc valor i només suposarà que, en el cas improbable que els d'Alejandro Fernández aconseguissin sumar nou regidors a Sant Joan Despí, Yago Darnell no agafaria l'acta de regidor.

Els Mossos investiguen la invasió al RCDE Stadium

De moment, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació després dels incidents del final del partit entre l'RCD Espanyol i el FC Barcelona a l'RCDE Stadium de Cornellà-El Prat, a l'espera que el coordinador de seguretat, el màxim representant de la policia catalana en el dispositiu de seguretat d’un partit de futbol, acabi l’informe de l'enfrontament per enviar-lo a la Direcció General d'Administració de Seguretat. Aquest organisme serà l'encarregat d'analitzar els fets i, si ho considera necessari, sancionar aquelles persones que van participar en la invasió del camp.