Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació pels incidents del final del partit entre l'RCD Espanyol i el FC Barcelona a l'RCDE Stadium de Cornellà-El Prat i esperen que el coordinador de seguretat, el màxim representant de la policia catalana en el dispositiu de seguretat d’un partit de futbol, enllesteixi l’informe del partit per tal de poder elevar-lo a la Direcció General d'Administració de Seguretat, que és qui l’haurà d’analitzar i, si s’escau, tal com es preveu, sancionar les persones que van saltar al camp. 
 

🏆 Rua del Barça de Campió de Lliga: horari, recorregut i per quins carrers passarà
 

Tot i les imatges vergonyoses que es van veure, la ràpida actuació dels vigilants de seguretat privada i d’agents de la Brigada Mòbil dels Mossos van evitar la comissió de delictes i tot plegat va quedar en una infracció administrativa, la de saltar al camp. Tot i això, la policia no descarta poder imputar als autors un delicte de desordres públics, si es pot demostrar. Els ultres, vinculats a grups d’extrema dreta, van aconseguir saltar-se el primer cordó de seguretat que protegia l’accés al terreny de joc i va obligar els jugadors del FC Barcelona, que estaven sobre la gespa celebrant el campionat de lliga a córrer per amagar-se al túnel de vestidors. La policia i els vigilants de seguretat van fer ús de les defenses per dispersar els ultres i per megafonia es va demanar als aficionats radicals que tornessin a la graderia.

EuropaPress 5199533 espanyol fans invade the field and are evicted by the mossos esquadra
Agents de la Brimo dels Mossos al túnel de vestidors de l'RCDE Stadium / Marc Graupera

Cap detingut pels incidents

Durant els moments de tensió es van detenir per part d’agents de seguretat privada alguns dels homes que havien saltat a la gespa, si bé després de ser identificats, van ser deixats en llibertat. Els Mossos d’Esquadra treballen per identificar totes les persones que van saltar al terreny de joc per tal que la Direcció General d'Administració de Seguretat, en el marc de la Llei de l’Esport, els sancioni. Es tracta d’una infracció greu que podria comportar l’expulsió per un temps dels estadis de futbol de tot l’Estat espanyol.

 

Alhora, també caldrà esperar, si es produeix, la sanció que LaLiga imposarà a l'RCD Espanyol per la invasió de camp i els intents d’agressió contra els jugadors blaugranes. De moment, tot i les escandaloses imatges, a l’acta del partit que va signar l’àrbitre De Burgos Bengoetxea, no hi consta la invasió de camp. Caldrà veure si el Comitè de Competició actua, tenint en compte que l’Espanyol, que està en una situació crítica a la classificació, encara havia de disputar dos partits a l’estadi de Cornellà-El Prat.

Un dels esvalotadors, conegut

Si les imatges de l’assalt al terreny de joc per part dels ultres no hagués estat prou vergonyosa, les càmeres de televisió que van oferir el partit en directe, van gravar com un dels ultres, de tornada a la graderia, va llençar a terra una càmera de Mediapro. Un dels operadors de càmera que estaven a l’altre costat del terreny de joc ho va poder gravar i el realitzador, molt hàbil, el va seguir per poder-lo identificar. No es van necessitar gaires minuts per tal que tothom sabés qui era aquest jove. Es tracta de Yago Darnell, un candidat del PP a les eleccions municipals del propvinent 28 de maig a Sant Joan Despí i entrenador i coordinador de l’equip Júnior de Sant Cugat del Vallès.