El PP no es dona per vençut en la seva lluita contra l'amnistia. El portaveu del partit al Congrés, Miguel Tellado, ha tornat a pressionar aquest dijous el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, perquè ordeni als diputats manxecs del PSOE que votin en contra de la llei que beneficiarà els encausats pel Procés. "Si és tan constitucionalista i tan demòcrata com diu, i si està tan en contra de la llei d'amnistia, té a les seves mans aturar-la, té a les seves mans frenar-la", ha apuntat Tellado, que ha retret a Page que "no pot dir unes coses i després no fer absolutament res". 

Així s'ha expressat el portaveu popular en declaracions als mitjans a la localitat de Seseña (Toledo), on s'ha reunit amb el president del PP a Castella-la Manxa, Paco Núñez, i també amb altres membres del partit a la comunitat autònoma. Tellado ha acusat Page de fer la mateixa política que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que, a parer seu consisteix a "mentir, enganyar i intentar confondre tothom constantment". Li ha retret que no actuï malgrat haver-se posicionat públicament en contra de l'amnistia. "La ciutadania no accepta que els polítics diguin una cosa i després facin la contrària", li ha advertit, instant-lo a "decidir de quin costat està". Tellado ha exposat dos possibles bàndols, el d'aquells que estan "a favor de la Constitució i que defensen la democràcia, la separació de poders i la igualtat dels ciutadans davant la llei" i el costat dels qui volen "incomplir la Constitució" i a més, defensen que hi hagi "polítics corruptes". 

L'enèsim intent del PP per pressionar a García-Page

L'estratègia de Tellado amb Page no és nova, ja ho va intentar fa alguns mesos l'anterior portaveu popular, Cuca Gamarra, i fins i tot s'hi va sumar el mateix líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, tot i que de forma més discreta. L'objectiu és clar, aconseguir que el president de Castella-la Manxa faci realitat la seva oposició a l'amnistia impulsant el transfuguisme entre els vuit diputats socialistes manxecs. La disciplina de vot al PSOE es va complir tant en la votació per a la Mesa del Congrés com per a la investidura de Pedro Sánchez, quan el PSOE ja havia assolit acords amb Junts per Catalunya i ERC. Per això, res no fa indicar que la votació de l'amnistia a la Cambra Baixa hagi de ser diferent. 

El mateix Page ja va deixar clar el passat mes de setembre que ell ni buscaria ni empararia trànsfugues, tot i que va deixar enlaire que els poguessin trobar. "Jo no decideixo què votarà el PSOE, encara que pugui tenir diferències crítiques (...) i qui pensi que jo tinc poder al PSOE s'equivoca", va apuntar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!