El president de Castella la Manxa, Emiliano García-Page, ha admès que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo podria trobar entre els socialistes algun vot trànsfuga de cara a la investidura de la setmana vinent, però, ha advertit que ell no empararia vots així. En una entrevista a la cadena Ser, Page ha afirmat que “qui estigui jugant a la falta de vots del PP, el seu dèficit electoral, el compensin trànsfugues del PSOE, pot ser que els trobi, però sens dubte no serà perquè jo els busqui ni jo els empari”.

Aquestes declaracions les ha fet aquest dijous a la nit després d’haver mantingut una trucada amb Feijóo. “Les coses han de ser netes. El govern d’Espanya, el que sigui, no pot estar mai sotmès a Tamayazos de cap mena. I ho he dit al primer moment. Per molt que des de Vox parlin de socialistes bons. A mi em deixen com un drap brut cada dia. Jo seré coherent sempre. Vull poder mantenir una hemeroteca coherent amb el govern que sigui. He discrepat amb gent com el president Bono. No tinc més credibilitat ni més mèrit per tenir majoria absoluta”.

En declaracions a la cadena Ser, Page ha explicat que la conversa amb Feijóo s’ha desenvolupat “en termes protocol·laris”, i en ella el president del PP s’ha interessat per conèixer alguns dels problemes de la seva comunitat per incloure’ls a la sessió d’investidura de la setmana que ve. Page ha assegurat que Feijóo no li ha demanat el seu suport: “Jo no decideixo el que votarà el PSOE, fins i tot personalment, encara que pugui mantenir diferències crítiques ara i en altres molts moments de la història del meu partit, fa molts anys que milito i no perdré la meva condició, diguem més autocrítica que crítica, però la meva llibertat per opinar”. “Una cosa és discrepar d’una cosa que fa el PSOE i una altra molt diferent que pensi que l’alternativa del PP és millor”, ha afegit.

Dubtes de Page amb l'amnistia

Sobre l’amnistia, Page ha manifestat que té l’obligació de ser prudent i de no donar-la per fet. “El que més em preocupa —ha afegit— és que la realitat acabi sent el que sembla per moltes raons, perquè m’importa governar, per descomptat”. També s’ha referit a la política de Sánchez amb Catalunya: “Crec que hi ha multitud de declaracions públiques del president, dels ministres, dient que no cabia l’amnistia a la Constitució, declaracions tres dies abans de les eleccions”, ha recordat.

Les negociacions de Sánchez amb l’independentisme han obert una crisi al PSOE, sobretot per l’entrada en el debat d’una possible amnistia als represaliats per l’1-O.