La patacada de Ciutadans a les eleccions andaluses ha estat una greu estocada per la formació taronja que ha acabat amb la dimissió del seu líder andalús, Juan Marín. Tanmateix, sorgeix la pregunta: serà aquesta l'única dimissió davant la desfeta del partit? Hi ha veus crítiques entre els afiliats que demanen responsabilitats més enllà dels quadres polítics andalusos Una de les veus crítiques més destacades és la de l'exvicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado. A través de les seves xarxes socials ha assenyalat que calen més dimissions al partit, especialment apuntant a tota la Junta d'aquest. Per Agudo això és una qüestió de dimissions o extinció

TUIT Ignacio Aguado eleccions andaluses

"Els resultats de Ciutadans a Andalusia exigeixen la dimissió immediata de tota l'Executiva, la convocatòria d'un Congrés extraordinari urgent i la conformació d'una gestora fins a la celebració", ha sentenciat Agudo en un tuit, el qual ha tancat afirmant: "No hi ha cap altre camí, llevat de l'extinció". La preocupació d'Agudo es pot fonamentar en la darrera experiència electoral de Cs a Castella i Lleó, on la presència de la formació al govern no li va servir per fidelitzar els seus votants i van acabar amb un únic diputat. La situació és extremadament similar a l'actual a Andalusia i l'equip d'Inés Arrimadas no presenta profundes respostes estructurals. 

Resposta discreta i nocturna

Després de conèixer des de primeres hores del vespre que Ciutadans estava condemnat a quedar-se fora del Parlament andalús, la resposta dels seus dirigents als mitjans i la seva pròpia militància s'esperava amb molta expectació. Juan Marín va comparèixer davant dels mitjans abans que s'acabés el recompte de vots per reconèixer la derrota del seu partit i anunciar la seva dimissió i retirada de la vida política

En canvi, la líder de Ciutadans va romandre en silenci durant gran part de la nit electoral i no va ser fins a l'1:06 de la matinada d'aquest dilluns que no va publicar un tuit al respecte. "Moltes gràcies a Juan Marin i al conjunt de companys de Ciutadans Andalusia pel seu esforç i gran tasca a la Junta d'Andalusia i durant la campanya. I gràcies als més de 120.000 andalusos que segueixen confiant en el projecte liberal, que hem de reimpulsar entre tots", ha escrit Arrimadas, acompanyant el tuit amb una imatge d'ella i Marin abraçant-se. Malgrat les hores en què ha fet la publicació no ha evitat que milers d'usuaris li responguessin, molts clamant també la seva dimissió. 

Victòria contundent del PP 

Mentre que Ciutadans desapareixia de l'escenari polític andalús, el PP de Juanma Moreno aconseguia fer història. Els populars han obtingut 30 diputats nous, fet que els fa superar la majoria absoluta. De manera que els desitjos de Moreno es compleixen: podrà governar en solitari.