Els populars no s'han mostrat crítics amb el nou pagament de Joan Carles I a Hisenda. De fet, tot el contrari. El Partit Popular (PP) ha expressat aquest divendres el seu respecte a les decisions que ha pres el rei emèrit després de la nova regularització fiscal i ha afegit que "la llei és igual per a tots". Això sí, ha recalcat també que "la solidaritat fiscal dels espanyols no és una opció, sinó una obligació de tots".

Així ho han assegurat a Europa Press fonts de la cúpula del PP després que l'advocat de Joan Carles I hagi confirmat que ha fet una segona regularització fiscal per rendes no declarades durant diversos exercicis que sumen més de vuit milions d'euros de pagaments, pels quals ha abonat gairebé quatre milions d'euros, incloent-hi interessos de demora i recàrrecs.

"La solidaritat fiscal dels espanyols no és una opció, sinó una obligació de tots nosaltres. També el compliment de la llei", han subratllat fonts del PP, que han recordat que la normativa fiscal permet a qui no està al corrent de les seves obligacions fer una regularització fiscal.

Segons el partit que dirigeix Pablo Casado, si el rei emèrit actua dins d'aquesta cobertura legal, "no hi ha res més a opinar". Però si ha comès una falta, "alguna cosa que no s'ha provat, hauria de respondre com qualsevol altre espanyol", segons agreguen les mateixes fonts.

El president d'Andalusia creu que el rei hauria de tornar a Espanya

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, s'ha manifestat públicament i ha assenyalat a la Cadena Ser que el rei emèrit Joan Carles I hauria de ser a Espanya i "normalitzar" la situació fiscal.

A més, ha dit que cal fer "una diferència" entre Juan Carlos, la persona, i el rei Joan Carles I, que és una figura allargada en la història, amb "una enorme vocació de servei a l'Estat". Segons Moreno, la labor que ha fet el monarca al llarg dels gairebé 40 anys de regnat ha estat positiva, mentre que la situació és diferent com a persona. Si ha hagut de regularitzar la seva situació fiscal, "és perquè no s'han fet les coses bé i el que ha de fer és normalitzar-ho". "Em sembla bé que normalitzi aquesta situació fiscal", ha apuntat el president andalús.

Imatge principal: Foto de Juanma Moreno, Pablo Casado i Almeida, d'esquerra a dreta / ACN