El portaveu Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha defensat que els espanyols van anar a Mèxic per "civilitar aquesta terra". Respon d'aquesta manera a la carta que el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador,va enviar ahir al rei Felip VI demanant-li que es disculpi per la conquesta.

Hernando, en un tuit, ha proposat recordar-li a Lóper Obrador, a qui recomana que "estudiï una mica", que els espanyols van anar a Mèxic i "van acabar amb el poder de les tribus que assessinaven amb crueltat i acarnissament als seus veïns". Aquest va ser el motiu pel que es va "conquerir i civilitzar aquesta terra", ha explicat. 

En la carta, el president mexicà fa referència, per exemple, a la reparació cap als jueus sefardites i a la memòria democràtica a l’Estat espanyol per assimilar-ho a les violacions de drets humans que es van cometre durant la conquesta de Mèxic ara fa 500 anys. Segons ha confirmat el mateix president mexicà, la missiva encara no ha rebut resposta. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat