Que Quim Torra no pot seguir ni un sol dia més al capdavant del Govern JxCat-ERC és una urgència en la qual coincideixen Cs, el PSC i el PP. Ara bé, la qüestió és la manera com aconseguir expulsar l'independentisme de la Generalitat. Mentre els socialistes insisteixen dia sí dia també en la necessitat que sigui el president qui convoqui eleccions immediatament, Cs prefereix reeditar el 155 i el PP opta per unir forces i presentar una moció de censura que, a priori, no suma. 

El líder dels populars catalans va arrencar la setmana intentant marcar l'agenda política fent pública aquesta aposta, que van enviar també per carta a Miquel Iceta i Lorena Roldán. Socialistes i Ciutadans van descartar la possibilitat d'activar una moció de censura, bàsicament perquè els números no surten per enlloc. Els partits unionistes sumen només 57 diputats al Parlament, molt lluny d'una majoria que ni tan sols obtindrien si, cosa del tot improbable, els comuns s'afegissin a l'operació. 

Malgrat la negativa, el PP persisteix en que "no sabem si prosperaria, com tampoc sabem si el president de la Generalitat té la confiança de la cambra". Per això, el seu portaveu Santi Rodríguez ha ampliat l'oferta. "Si no prospera la moció de censura, al debat de política general sí que plantejarem que Torra se sotmeti a una qüestió de confiança". Això és, a la pràctica, que el president torna a sotmetre's a una votació d'investidura per determinar si encara compta amb el suport de la majoria de la cambra. De fet, fa uns mesos tots els partits de l'oposició van aprovar una proposta que l'instava a una qüestió de confiança. El president, però, va descartar-ho. 

Per collar Cs, des del PP recorden la celeritat amb la qual "Pablo Casado va atendre la petició de Rivera" per reunir-se i escoltar la seva proposta per a la investidura de Sánchez. En aquest sentit, recorden a Cs que són el partit més votat a Catalunya i lamenten que optin per tornar a aplicar el 155 i descartin en canvi "l'opció catalana"