"No suma". Amb aquesta simple resposta Ciutadans i el PSC han tancat la porta ja a la moció de censura que ha proposta aquest dilluns el president del PP, Alejandro Fernández, contra el president Quim Torra. El líder popular demanava presentar una moció per cessar Torra i impedir així possibles "aldarulls" contra la sentència del Tribunal Suprem.

La proposta, però, no arribarà ni a presentar-se ja que es necessiten 27 diputats per començar a articular-se, i tant Ciutadans com el PSC ja ho han rebutjat. 

Des de Cs, la portaveu Lorena Roldán ha defensat que la llei electoral "fa impossible la suma" i ha emplaçat a populars i socialistes a donar suport a la proposta del líder del seu partit a Madrid, Albert Rivera, que demana aplicar el 155 a Catalunya si no s'acata la sentència. Segons Roldán, aquesta seria la solució per protegir  la "llibertat i els dret de tots els catalans".

Per altra banda, el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha defensat que les mocions de censura "només s'han de presentar quan es poden guanyar" i que en aquest cas no suma, ja que es necessitarien els vots dels comuns i de la CUP. En la roda de premsa d'aquest dilluns, també ha considerat que "el que convé, davant d'un govern molt dividit i molt inoperant, és convocar eleccions al més aviat possible".