El Partit Popular engegarà una altra ronda de mobilitzacions en contra de la proposició de llei d’amnistia, de la qual ja n'ha començat la tramitació al Congrés dels Diputats. En aquest cas, els populars canvien d’ubicació i, segons han indicat fonts parlamentàries, convocaran una concentració el diumenge 3 de desembre al Temple de Debod, un parc situat a escassos metres de la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. L’elecció de la data també és rellevant: a tres dies de la celebració del quaranta-cinquè aniversari de la Constitució espanyol, la carta fundacional de la democràcia que, a parer del PP, està sota amenaça pels pactes de Pedro Sánchez amb els independentistes.

A diferència de la darrera mobilització convocada pel PP, en què hi va haver concentracions a totes les capitals de província, aquest cop el principal grup de l’oposició ha optat per concentrar les forces en un únic acte a la capital espanyola. Es farà en aquest parc cèntric madrileny que acull un temple egipci i que està ubicat a poc més de 500 metres de la seu central socialista, lloc on, des de fa més de quinze dies, s’hi troben centenars de persones manifestant-se en contra del pla de Sánchez. Per tant, en cas que el PP aconsegueixi col·lapsar el temple, s’obre la possibilitat a que els manifestants arribin fins a les portes del centre d’operacions dels socialistes.

D’aquesta manera, els conservadors volen mantenir el pols al carrer i la mobilització social davant el que consideren que és un atac a la separació de poders i a l’Estat de dret. El partit fa setmanes que agita les places promovent manifestacions contra l’amnistia. El passat 12 de novembre va reunir milers de persones a les 52 capitals de província, sent la de Madrid la més multitudinària, convocada a la Puerta del Sol. El 24 de setembre, a pocs dies que Feijóo intentés la investidura, el PP va omplir la plaça de Felip II amb el suport de José María Aznar i Isabel Díaz Ayuso. A més, dissabte passat els dirigents del PP van assistir a la concentració promoguda per la societat civil espanyolista a la plaça de Cibeles.

Nosaltres no callarem. Considerem que la responsabilitat que tenim és màxima. En la meva opinió, tenim una responsabilitat superior a la del govern, perquè és un govern irresponsable”, va afirmar aquest dimarts el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una entrevista a Antena 3, on va afegir: “Tenim una responsabilitat amb la història. Defensarem al carrer que ningú és més que ningú a Espanya”. Segons ha explicat aquest dijous la secretària general del PP, Cuca Gamarra, el partit està acabant d’enllestir els detalls que es donaran a conèixer “en les pròximes hores”. El PP no renuncia al carrer.