L'espanyolisme ultra afluixa després de dues setmanes de protestes contra Pedro Sánchez i l'amnistia. Aproximadament 400 manifestants, segons dades de la Delegació del govern espanyol, s'han tornat a concentrar per dissetè dia consecutiu al carrer Ferraz, on se situa la seu nacional del PSOE, per protestar contra els pactes del PSOE amb les formacions independentistes i la llei d'amnistia. Cap a les 19.30 hores ja arribaven els primers manifestants i a les 20.00 hores l'assistència augmentava una mica, però les xifres d'aquest diumenge disten molt dels dies anteriors. Tot i la baixa afluència, la policia havia desplegat un important dispositiu per blindar els accessos a la seu socialista, un dispositiu que cap a les 22 hores ja s'ha desmobilitzat per permetre el retorn a la normalitat al carrer Ferraz, quan els assistents ja han començat a marxar.

Els manifestants portaven banderes d'Espanya i pancartes en contra de l'amnistia i de Pedro Sánchez, i han entonat càntics en contra dels pactes del PSOE amb els partits independentistes. A més, en primera línia hi havia diverses banderes amb la cara de Miguel Ángel Blanco, regidor del PP assassinat l'any 1997, acompanyat de les paraules 'En la teva memòria', unes banderes que també es van veure la passada jornada. Els càntics 'Frente alta, España se levanta', 'Pedro Sánchez, hijo de puta' o 'Unidad Nacional' han estat les frases més escoltades entre els assistents que també han dut pancartes demanant ajuda a Europa perquè "salvi a Espanya i a la democràcia" així com una que feia una crida a la mobilització de la societat: 'Espanya, desperta't. Mobilitza't'.

Per altra banda, i amb megàfon en mà, els assistents han tornat a fer una crida a fer una vaga general el pròxim 24 de novembre convocada per Solidaridad, el sindicat de Vox. Cap a les 21.30 hores un bon grapat dels assistents ja han començat a marxar i han anat abandonant la concentració, que s'ha desenvolupat de manera pacífica i sense que apareguessin, com sí que ha passat en dies anteriors, joves amb la cara tapada amb banderes franquistes. De fet, també nombrosos efectius de la UIP s'han retirat als furgons policials i s'han tret els cascos mentre eren aplaudits pels assistents.

Espanyolistes planegen envoltar el Congrés amb un tumult de 200.000 persones quan s'aprovi l'amnistia

Entitats espanyolistes ja estan planejant accions pel dia en què el Congrés dels Diputats voti i aprovi la llei d'amnistia, que deslliurarà els independentistes de les causes penals vinculades a l’1-O. Segons ha publicat el diari digital The Objective, diverses entitats estan dissenyant una protesta —segons el diari “pacífica”— que consistirà a rodejar el Congrés per tal de manifestar-se contra la llei que ha pactat el PSOE amb Junts i ERC. La voluntat, segons els seus organitzadors, és aplegar unes 200.000 persones, impedir que Pedro Sánchez entri al ple del Congrés i provocar que la Guàrdia Civil hagi d'obrir un passadís perquè els diputats desfilin entre la massa de manifestants. L'objectiu final és aconseguir una imatge d'impacte que faci "la volta al món".