La suma de les dretes és l’única possible a les urnes. Per aquest motiu, després d’acabar l’escrutini, el candidat del PP a la Junta d’Andalusia ha anunciat que es presentarà com a candidat a la investidura. “El canvi ha guanyat a les urnes”, s’ha felicitat Juanma Moreno aquest diumenge, que ha defensat que s’ha evidenciat l’existència d’una “majoria alternativa al PSOE”. Per això haurà de negociar amb Ciutadans i Vox.

En un ambient d’eufòria, Juanma Moreno ha assegurat que, després de 40 anys de governs socialistes a Andalusia, avui s’ha expressat el “cansament” dels andalusos. “Des del primer minut vam ser honestos dient que representàvem la garantia del canvi, i avui podem afirmar que Andalusia ha votat aquest canvi”, ha dit.

“El mandat dels andalusos és nítid: volen un nou govern a Andalusia, diferent del de les últimes quatre dècades”, ha assegurat el dirigent del PP andalús, que ha qualificat les eleccions de “jornada històrica”.

El president del PP estatal, Pablo Casado, ja ha parlat per telèfon amb Moreno, a qui ha encarregat que lideri el “canvi històric” a Andalusia. Fonts de la formació avançaven durant el recompte que, en cas que sumessin, demanarien a Vox el suport per desbancar Susana Díaz. Ara mateix és l’única suma que dona.

Missatge a Sánchez: convoca eleccions

En una compareixença des del carrer Gènova de Madrid, Pablo Casado ha manifestat la seva “il·lusió” i alegria després dels resultats electorals. Lluny de rebutjar l’extrema dreta, el dirigent del PP ha sostingut que aquests “resultats històrics” obren les portes a “negociacions i pactes per al canvi”. Segons ha dit, els andalusos “han demanat un canvi”.

Casado no ha desaprofitat l’ocasió per dirigir un missatge al president espanyol Pedro Sánchez, a qui ha reclamat que convoqui eleccions després d’aquest “fracàs” fruit del “rebuig a les seves polítiques sectàries”.