El PP posa Sánchez entre l'espasa i la paret. El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha apujat el to aquest dilluns en un acte a Sevilla i ha exigit que el president espanyol, Pedro Sánchez, deixi per escrit "avui mateix" que no reformarà el delicte de sedició del codi penal si vol desencallar les negociacions per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Si bé ja feia dies que els populars aprofitaven la delicada situació a la Moncloa arran de la dimissió de Carlos Lesmes al capdavant del poder judicial i la necessitat de Sánchez de trobar suports per als pressupostos generals de l'any que ve, aquest dilluns han apujat les condicions per dialogar el desbloqueig PP-PSOE i han exigit que el president es posicioni fermament i obertament en contra del que per a ells implica "trair Espanya"

Reformar la sedició és "trair Espanya"

Per al PP, trencar l'acord per desbloquejar un poder judicial que fa quatre anys que està caducat i ha rebut nombrosos tocs d'atenció d'Europa és "millor" que "trair Espanya" amb la reforma del delicte de sedició. Bendodo ha admès que les negociacions estan paralitzades, però no trencades, i ha assegurat que les reprendran avui mateix si el govern espanyol es compromet per escrit a no tocar aquesta part del codi penal. "És a les seves mans. Només necessitem un gest de Sánchez que es compromet per escrit avui mateix al fet que no tocarà el delicte de sedició", ha etzibat. En aquest sentit, el coordinador general de la formació ha criticat que l'Executiu espanyol busca amb aquesta reforma una "amnistia total" per als condemnats pel procés i el PP "no es prestarà en aquest joc". "Això no és una agenda de desjudicialitzacions, és una amnistia total del govern espanyol amb els colpistes a Catalunya que és inassumible", ha criticat.

El PP pregunta sobre els contactes entre el PSOE i Puigdemont

Bendodo considera que per a qualsevol espanyol amb un cert sentit d'Estat és "inassumible" pactar la reforma de la sedició amb els condemnats pel mateix delicte. En un gir de 180 graus, el popular li ha copiat a Sánchez l'atac que va fer a Feijóo en un debat al Senat: "Treure aquest tema en plena negociació, és insolvència o mala fe?". També ha demanat a Sánchez que expliqui de què parla el president a l'exili, Carles Puigdemont, quan diu "que gent del PSOE li ha ofert un bon tracte via reforma del codi penal i un indult" i que "Sánchez sap de quina parla", tal com ho va revelar en una carta la setmana passada.