El president del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per les seves declaracions sobre la sanitat pública catalana.

En una entrevista a Tele 5, Fernández ha considerat que en el transfons de les declaracions hi ha "pur supremacisme" perquè es basa en la idea que "a Catalunya són superiors i que venen els espanyols, que són inferiors, a fer de sangoneres dels serveis públics". En una entrevista a Ser Catalunya aquest dilluns, Ribó va afirmar que un dels "dèficits" de la sanitat catalana és el "sobrecost" de la gent que ve a Catalunya a operar-se.

El president del PP ha qualificat les declaracions de Ribó de "realment repulsives" i ha assenyalat que l'argument "supremacista" es basa en el ressentiment i l'odi. "Tenir aquest Síndic és una vergonya més que hem de patir els catalans", ha lamentat.

Les negociacions

Pel que fa a les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez i un nou govern espanyol de coalició, el líder dels populars a Catalunya considera que l'acord fa temps que està tancat i que ara els problemes se centren més en com escenificar-lo.

Quant a la reunió que Sánchez té previst mantenir en els pròxims dies amb la líder de Cs, Inés Arrimadas, Fernández creu que no serà fructífera perquè el líder del PSOE ja ha triat els seus socis: Unides Podem i els independentistes. Fernández ha recordat que el PP va mostrar la seva predisposició a anar a una reunió amb Sánchez però ha lamentat que el líder del PSOE no tingui "cap intenció" de parlar amb els populars.