El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha apuntat aquest dilluns que un dels dèficits de la sanitat pública a Catalunya és que té un "sobrecost" per la gent que ve a Catalunya a intervenir-se, fet que ha provocat la reacció de Ciutadans i En Comú Podem.

"La sanitat de Catalunya és d'una qualitat excel·lent. La prova és que venen d'altres comunitats a intervenir-se", ha indicat Ribó en declaracions a SER Catalunya en preguntar-li per les llistes d'espera.

El primer a carregar contra el síndic ha estat el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha afirmat en una piulada: "Qui ens havia de dir que la versió sanitària de l''Espanya ens roba' l'encunyaria el senyor Ribó, síndic del procés. Li hauria de caure la cara de vergonya".

De la seva banda, la presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat al síndic que rectifiqui i ha assegurat: "El síndic de greuges no ha de ser el defensor del Govern, sinó el defensor de la ciutadania catalana i els seus drets".