Koldo García haurà de tornar a comparèixer al Senat si es compleixen les paraules pronunciades aquest dimarts per Alicia García, la portaveu del PP al Senat. En un cara a cara amb la vicepresidenta María Jesús Montero, la popular ha asseverat que “Koldo tornarà” a la cambra baixa perquè “la investigació política” de la trama “és imparable”. Després que aquest dilluns qui fou la peça central del cas de corrupció decidís mantenir-se en silenci durant la seva compareixença, la portaveu del PP al Senat ha acusat el PSOE de “fer-lo callar”. “Tot és tan greu que ni la fàbrica de mentides de la Moncloa és capaç de tapar-ho”, ha asseverat la portaveu dels populars en aquesta cambra.

Així, Alicia García ha preguntat a María Jesús Montero si va acudir a totes les instàncies que permet l’Estat quan va “tenir coneixement de les presumptes il·legalitats a l’Operació Delorme”, que és el nom oficial del cas Koldo. Ha assegurat que la número 2 del PSOE “fa anys que sap” que la Fiscalia Anticorrupció investigava aquest cas. Així, l’ha acusat de “tapar, tapar i tapar” perquè “ho va saber el 2021, la van advertir l’any 2022 i la van alertar el juny del 2023”.

Davant les acusacions del PP, la vicepresidenta primera del govern espanyol ha acusat la portaveu del PP de mentir en la seva intervenció, remetent-se a la intervenció de la presidenta del Tribunal de Comptes en la comissió del Congrés dient que s'havia fiscalitzat els contractes d'emergència per unanimitat. "És la primera vegada que veiem ni més ni menys que a un partit polític sortir en tromba una vegada que s'han confessat delictes fiscals, fins i tot de falsedat documental, sortint en tromba a defensar els delictes fiscals, quan la gran majoria dels militants del PP estic convençuda que paguen religiosament els seus impostos i vostès tapen perquè és la senyora Ayuso la que està darrere d'això", ha sentenciat Montero.

El silenci de Koldo García

El cas és que aquest dilluns, Koldo García va negar-se a respondre bona part de les preguntes dels senadors, acollint-se al seu dret a no declarar perquè està immers en un procés judicial. La seva declaració va durar al voltant d’una hora. Ara bé, l’exassessor de José Luis Ábalos no va mossegar-se la llengua i després de la darrera intervenció, d'un senador del PP, va entrar en el cos a cos i va estripar contra els populars.

“Quan surti innocent, li dono la meva paraula d’honor que tindrà l’oportunitat de citar-me i veurà com jo he treballat tota la meva vida i he fet el correcte”, va sostenir. “Ja veurem què diu la Justícia, m’agradaria veure’ls d’aquí a un temps quan la Justícia dictamini el que hagi de dictaminar i veurem si estan tan eufòrics”, va afegir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!