El lladre es pensa que tothom roba”. Ha sigut la frase amb la qual Koldo García ha rematat la seva compareixença a la comissió d’investigació del Senat sobre la presumpta trama de corrupció en la compra de mascaretes durant la pandèmia. L’exassesor de José Luis Ábalos al Ministeri de Transports hi ha estat poc més d’una hora i s’ha negat a respondre bona part de les preguntes dels senadors, acollint-se al seu dret a no declarar perquè està immers en un procés judicial. Tot i això, no s’ha mossegat la llengua i després de la darrera intervenció, d'un senador del PP, ha entrat en el cos a cos i ha estripat contra els populars: “Quan surti innocent, li dono la meva paraula d’honor que tindrà l’oportunitat de dir-m’ho i veurà com jo he treballat tota la meva vida i he fet el correcte”, ha sostingut. “Ja veurem què diu la Justícia, m’agradaria veure’ls d’aquí a un temps quan la Justícia dictamini el que hagi de dictaminar i veurem si estan tan eufòrics”, ha afegit just al final.

 

En un dels pocs moments en què Koldo ha pres la paraula, l’exassessor d’Ábalos ha defensat els treballadors del Ministeri i ha lamentat que “és injust posar en dubte la seva feina perquè ho van fer perfectament i van donar-ho tot en un moment complicadíssim”. “Gràcies a Déu que no hi eren vostès”, ha afegit. Així mateix, ha disparat contra Luis Javier Santamaría, el senador del PP que l’ha interpel·lat, i l’ha acusat de “dir per dir” les presumptes “irregularitats i il·legalitats” que ell hauria comès “perquè la Justícia encara no ha dictaminat”. I ha abanderat la seva innocència: “Sense tenir coneixement de res, vostès ja m’han culpabilitzat i han fet un dictamen, però qui ha de dictaminar és la Justícia, no els mitjans de comunicació ni vostès”.

“S’ha dit de tot de la meva persona, no hi ha hagut proves de res, i el Senat hi entra?”, ha lamentat, i ha acusat el senador del PP de dir “veritables salvatjades” sobre la seva persona. “No se n’adonen? Han pogut mirar una mica la meva història? Han viscut el que jo he viscut? Saben en quines condicions estic? Saben que jo no puc sortir al carrer? Saben que hi ha una dona, una filla, família i amics?”, ha afegit. En aquest últim torn, Koldo García s’ha embrancat amb el senador del PP que l’havia interrogat, Luis Javier Santamaría. “Vostè ha estat parlant quaranta minuts i jo no podré parlar-ne dos?”, li ha etzibat en ser interromput. “Per què parla vostè? Per què no respecte a la meva paraula?”, ha afegit més tard.

El PP acusa Koldo de ser una persona “sense ànima”

En la seva intervenció, el senador del PP Luis Javier Santamaría ha titllat Koldo García de “pertànyer a la pitjor classe de persones que poden existir”, una persona “sense ànima” capaç “d’aprofitar-se de les desgràcies de les persones”. “No es pot ser més miserable, no hauria de sortir mai de la presó”, ha reblat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!