Les eleccions andaluses es perfilen com la gran victòria del Partit Popular, permeten a Juanma Moreno tornar a alçar-se com a president de la Junta d'Andalusia. Segons recull elDiario.es, les diverses enquestes que s'han fet fins al moment apunten a una clara victòria del PP, però el triomfalisme dels populars s'estanca davant l'avenç de l'extrema dreta als sondejos. Des de l'inici de la campanya Vox ha anat recollint millors auguris, fet que el post situar com clau en la governabilitat andalusa. Tot plegat frustraria els plans de Moreno de governar en solitari. 

Vox dins de l'executiu o no, això és el que s'està jugant Moreno en aquests dies de campanya. Deixant la victòria dels populars com relativament clara, la principal aspiració del partit és la governança sense dependències de l'extrema dreta. Tot i això, Vox ha anat pujant a les enquestes de forma gradual. La candidata de l'extrema dreta, Macarena Olona, ha anat augmentant les seves possibilitats electorals des de l'inici de la campanya, amb un sotrac a finals del mes de maig. Tanmateix, de mitjana els sondejos mostren com Vox passaria d'obtenir l'11% dels vots l'any 2018 a 18% en els propers comicis. 

Patacada de l'esquerra 

Andalusia, territori històric del PSOE, deixa enrere les esquerres de cara a les pròximes eleccions. Els socialistes liderats per Juan Espadas aspira només a millorar els resultats que va aconseguir el 2018. La victòria no està sobre la taula del PSOE, segons remarquen totes les enquestes. Malgrat anar apropant gradualment posicions amb PP en els diversos sondejos que s'han anat fent, això no serà suficient i sembla molt difícil que els socialistes puguin avançar als populars i establir-se com la força més votada. 

Les altres formacions d'esquerres andaluses segueixen un destí molt similar al del PSOE. Tant la Por Andalucía, com Adelante Andalucía, quedarien per darrere de Vox i hi ha expectatives de vot molt baixes, per sota del 10%. Les grans disputes entre les dues formacions en el si de la mateixa esquerra andalusa les ha impulsat a presentar-se per separat i els resultats no serien massa positius. 

No són les úniques formacions que es troben amb mals resultats en el seu futur més proper, ja que Ciutadans també tindria una caiguda dura. Com en totes les enquestes en qualsevol territori de l'Estat espanyol, el futur de la formació taronja és negre. No aspiren a repetir resultats, més aviat a no desapareixen del Parlament andalús. De mitjana, Ciutadans passaria del 18% dels vots al 3,6%, superant per molt poc la barrera del 3% necessària per obtenir representació parlamentària.