El primer debat per les eleccions andaluses deixa a l'actual president de la Junta, Juanma Moreno, nedant entre dues aigües. El candidat del Partit Popular ha esquivat la confrontació dura amb altres formacions polítiques, així com no ha detallat quins pactes estaria disposat a acceptar per assegurar-se a presidència. Ha estat un debat en què el candidat popular ha intentat situar-se al centre polític, al·ludint a les crítiques a la seva esquerra i dreta: "És evident que soc l'home de moda, el receptor de tots els pals. A la meva dreta i a la meva esquerra coincidiran en nombroses ocasions, igual que al Parlament i tombant els pressupostos".

La seva equidistància amb el que faria en un futur no l'ha salvat de les crítiques, en especial el que fins al moment sembla el seu soci preferent: Vox. Seguint la seva línia habitual, Macarena Olona, candidata de l'extrema dreta a la Junta, ha mantingut una actitud molt bel·ligerant. No només ha anat al coll dels seus rivals, sinó que el seu discurs ha deixat de banda les propostes concretes i s'ha enrocat en un discurs més ideològic. Durant tot el debat les diverses formacions han atacat Vox, però la seva candidata ha afirmat: "Els seus insults són galons al meu pit". 

Mentre els ulls se centraven en les formacions de dreta i extrema dreta, un dels socis actuals del PP quedava en segon pla: Ciutadans. La formació taronja es juga el futur en aquestes eleccions. Tenint això sobre la taula el candidat Juan Marín ha centrat els seus esforços a atacar a Vox i en remarcar que el seu objectiu és repetir el pacte actual, remarcant especialment la seva negativa a donar suport a un govern on estigui la formació d'extrema dreta. Cs considera que aquesta formació vol "utilitzar Andalusia com a trampolí" per a la Moncloa. 

Mals auguris per l'esquerra andalusa 

Andalusia apunta cap a la dreta en les eleccions vinents. El PSOE, partit que ha governat la comunitat històricament, no surt des d'un bon punt de partida. El candidat socialista, Juan Espadas, ha mantingut un discurs molt marcat, limitant  les opcions de presidir la Junta al PP o PSOE i ha convidat Moreno a dir si deixarà els socialistes governar si són la llista més votada, sense resposta del candidat popular. 

Mentre Morena i Espadas intercanviaven acusacions per casos de corrupció, les altres formacions d'esquerres, Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, i Por Andalucía, Inmaculada Nieto, han posat el focus en la degradació dels serveis públics, amb el fiasco de les rebaixes fiscals i en les polítiques antisocials del govern andalús de PP i Ciutadans.