El líder del PP Català, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest dijous que els populars impugnaran la proposta de resolució de Junts per Catalunya (JuntsxCat) per a la restitució del Govern, una iniciativa que ha qualificat de "xarlotada", però que ha advertit que és contrària a l'article 155 de la Constitució. Junts per Catalunya ha traslladat a ERC i la CUP l'esborrany d'una proposta de resolució parlamentària en contra de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i per a la restitució del Govern i del conjunt d'institucions catalanes afectades.

En declaracions al Parlament, Albiol ha avançat que el PP actuarà si es porta al ple la proposta de resolució: "És evident que la impugnarem. I suposo que el Govern (espanyol) actuarà". Segons el dirigent, els populars han estudiat les mesures de 155 i estan "convençuts" que la proposta, "a més de ser una xarlotada, perquè és una xarlotada, és del tot il·legal i presentarem els recursos que considerem oportú".

Segons el seu parer, "la capacitat d'acceptar determinades propostes al Parlament amb el 155 en vigor està limitada, i propostes d'aquest tipus, com les que volen portar a terme els partits independentistes per reconèixer un pròfug, no sembla que siguin admissibles, a més que és un autèntic despropòsit". Albiol ha avisat que els populars ja actuaran de manera "preventiva" si en l'ordre del dia del pròxim ple hi apareix aquesta "ocurrència nova".

El líder del PPC ha opinat que Catalunya "no pot estar ni un minut més amb plens que són simbòlics i que pretenen fer semblar que existeix una doble legalitat a Catalunya", per això els populars s'oposaran a aquests "disbarats" i utilitzaran "tots els recursos" possibles. "És bastant inviable que una proposta absurda d'aquest tipus, que pretén a major glòria de Puigdemont donar-li un reconeixement del tot immerescut, no és viable, no és factible i, per aquest motiu, si s'arriba a plantejar aquest escenari, utilitzarem tots els recursos a les nostres mans per impedir-ho", ha asseverat.

Si Artadi és presidenta, la Generalitat "no podria haver caigut tan baix"

D'una altra banda, ha criticat la possibilitat que la portaveu parlamentària de JuntsxCat, Elsa Artadi, pogués ser la candidata alternativa a la investidura. "És arrissar el ris", ha dit. "Aquesta senyora no ha demostrat absolutament res ni a nivell polític ni institucional, ni és un referent de ningú més enllà de Puigdemont i els seus companys de viatge. Si al final la proposta dels partits independentistes és que la primera autoritat de Catalunya sigui aquesta senyora, amb tot el respecte diré que ni la institució podria haver caigut més baix, ni ella aspirar a tant", ha recalcat.

Albiol ha considerat que "fa falta posar algú al capdavant de la Generalitat i fer un govern dels millors i, amb tota sinceritat, aquesta senyora, que el mèrit que coneixem és fer de directora de campanya de Puigdemont, semblaria que no és la millor opció ni de bon tros".

I ha suggerit que "els senyors del PDeCAT no sé què diran" sobre si es proposa a una "independent" i "amiga de Puigdemont" per a la presidència, que "el mèrit que té és haver estat càrrec de confiança del Govern i directora de campanya de Puigdemont".