El cantautor Lluís Llach ha teoritzat sobre què passarà si es manté la taula de diàleg amb l'Estat espanyol tot i que entri al govern Vox. Llach ha argumentat a propòsit de les declaracions del president de Catalunya, Pere Aragonès, on ha assegurat que encara que hi hagi un canvi de partits en l'executiu espanyol, ell seguirà apostant per la via del diàleg. Així, deixant oberta la porta a asseure's amb un interlocutor d'extrema dreta com Vox. Llach, sarcàsticament, però no tan allunyat de la realitat, ha piulat que si aquest escenari hipotètic acaba passant, la taula de diàleg s'haurà de fer "des de l'altra banda dels barrots". D'aquesta manera, el cantautor ha exposat que si Vox governa empresonarà a tots els líders independentistes, hi hagi diàleg, o no.

Amb les eleccions espanyoles a l'horitzó, Aragonès ha afirmat que la taula de diàleg es mantindrà encara que a Espanya acabés governant la dreta "Catalunya no s'aixecarà de la taula de negociació. I si ho fa Espanya, haurà de donar compte de per què ho fa", ha afegit. "Nosaltres no renunciem a continuar un procés per a continuar exigint la celebració d'un referèndum i l'amnistia", ha assegurat. En una entrevista amb l'ACN, el president ha demanat temps perquè es construeixin "les confiances entre parts". El cap de Govern ha indicat que en la darrera reunió entre els dos governs, el passat 26 de juliol a Madrid, es van produir "acords parcials" que han d'anar avançant "fins a arribar a un gran acord final, que nosaltres defensem que sigui l'amnistia i un acord per a celebrar un referèndum".

Aquest argumentari no convenç gens ni mica a Llach. És per això que ha desbarrat de forma irònica contra una hipotètica taula de diàleg amb Vox. El cantautor, que cada cop des de les xarxes es mostra més contrari a les polítiques d'ERC, ha dit que si es dialoga amb l'extrema dreta és "des de l'altra banda dels barrots". La desafecció de Llach amb els republicans és molt gran i més que visible si li dones un cop d'ull al seu perfil de Twitter. Tant és així que ha desembocat en una picabaralla amb l'exconsellera i presa política Dolors Bassa a Twitter, encara que sembla que finalment no s'han fet mala sang. Tot plegat ha començat amb la resposta de Llach a una entrevista d'ara fa un any a TVE, on l'exportaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, afirmava que "el govern espanyol va acceptar la taula de diàleg oferint els indults". Aquestes declaracions han desencadenat el rebuig del cantautor i, tot seguit, la resposta de Bassa, que s'ha donat per al·ludida com a ex-presa política, i ha negat que hagi renunciat a la independència per la seva llibertat. Tot plegat s'ha saldat amb un darrer argument de Llach, que si bé ha dit que creu "absolutament amb la fermesa de les idees" de Bassa, sospita de "les d'alguns dirigents" d'ERC.

Finalment, però, Llach ha rebaixat el to davant la resposta de Bassa, a qui ha dit que "estima igual" i que no dubta de la "fermesa de les seves idees" a escala individual. Amb tot, el cantautor s'ha reafirmat en l'argument que les paraules de Tardà, a qui ha descrit com un "personatge molt conspicu d'ERC", són veritat, i que "fins ara ningú [del seu partit] l'ha desmentit". A més a més, Llach creu que els "fets" que s'han materialitzat en l'actualitat política "corroboren" el suposat tracte entre Esquerra i el Sánchez pels indults. Per tot això, Llach afirma que desconfia dels "dirigents" republicans.