La política catalana està pendent del futur judicial de Laura Borràs, després que el TSJC hagi processat la presidenta del Parlament de Catalunya per prevaricació en el cas de la Institució de les Lletres Catalanes. Ara, després del comentari de Carme Forcadell que assegurava que Borràs havia de pensar menys en ella i més en el prestigi del Parlament, aquest matí, la vicepresidenta segona de la Cambra Catalana, la socialista Assumpta Escarp, s'ha pronunciat en una línia molt similar a la republicana. "Primer, presumpció d'innocència, la té tothom i tothom en té dret. Segon, quan sapiguem que diu la interlocutòria, ja que no hi hem tingut accés, i que demana i es planteja la Fiscalia, en aquest moment serà quan el PSC prendrà les decisions oportunes. I ho farem sempre sota una premissa, mantenir i garantir el prestigi d'aquesta institució", ha apuntat en una entrevista a TV3. 

Escarp també ha volgut fer referència al reglament del Parlament, que ara es troba també en el punt de mira i que Laura Borràs opta per modificar. "El reglament parla de suspendre els drets i els deures del diputat. Això implica conservar l'escó, però no pot participar en l'activitat de l'hemicicle ni percebre el sou", ha explicat la vicepresidenta segona de la Mesa. A finals d'octubre del 2021, la Mesa va rebre un informe dels lletrats que proposaven d'eliminar el polèmic article 25.4 del reglament de la cambra catalana, que estableix que els diputats veuran suspesos els seus drets en cas que s'obri judici oral per un cas de corrupció. Si aquest s'eliminés, la presidenta no hauria d'abandonar el seu escó en cas que el TSJC la citi pel presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la ILC.

El polèmic article 25.4 del reglament del Parlament

Escarp (PSC-Units), ha expressat també la importància de "deixar la possibilitat que Laura Borràs prengui les decisions que cregui oportunes en el moment oportú, també pensant en el prestigi del Parlament". Referint-se un altre cop al article 25.4 del Reglament, ha apuntat que "possiblement" atempta contra la presumpció d'innocència, quelcom que cal preservar, insistint que els socialistes la defensaran i no es pronunciaran fins a saber el contingut de la interlocutòria. 

Així, el PSC encara no ha decidit si votaran a favor d'aplicar l'article 25.4 a Borràs o no: "Des d'una perspectiva constitucionalista i jurídica, possiblement atempta contra la presumpció d'innocència, entre altres coses, perquè el delicte de corrupció tampoc està definit enlloc", tot advocant per una reforma del Reglament "en general, no tant per aquest article".