El passat mes de gener, Alberto Núñez Feijóo va anunciar una "ruta" arreu del territori de l'Estat per defensar la igualtat entre els espanyols, una passa més en la seva lluita contra la llei d'amnistia i els pactes del PSOE amb l'independentisme. Mes i mig més tard, el tour ha passat per Barcelona amb Miguel Tellado, mà dreta de Feijóo i portaveu al Congrés com a estrella convidada. Ha estat un acte organitzat a peu de carrer, al qual hi ha assistit la plana major del partit, encapçalada per Santi Rodríguez, Alejandro Fernández i Dani Sirera, i amb els diputats al Parlament i a Madrid a primera fila davant la seu del partit al carrer Comte d'Urgell. 

Pedro Sánchez, "envoltat de la pitjor corrupció"

La croada contra l'amnistia que el PP abandera des que es va començar a plantejar i que els porta ara a recórrer totes les províncies de l'Estat ha estat eclipsada per l'esclat del cas Koldo, amb l'exministre José Luis Ábalos al focus. Tellado ha anat més enllà i ha rebatejat aquesta trama com el "cas PSOE" perquè afecta el que en aquell moment era el "nucli dur de Ferraz i de la Moncloa", però també llançant sospites sobre les possibles implicacions de Francina Armengol (llavors presidenta de les Balears, ara del Congrés), Ángel Víctor Torres (expresident canari i ara al capdavant del Ministeri de Transports) i també Salvador Illa, ara cap de l'oposició a Catalunya i que en aquells moments liderava el Ministeri de Sanitat. 

"Pedro Sánchez deia que venia a posar fi a la corrupció, però ara sabem que ha governat envoltat de la pitjor", ha exclamat el portaveu del PP al Congrés, assegurant que el PSOE és un partit perseguit pels casos de corrupció, entre els quals ha inclòs la llei d'amnistia al procés que van pactar amb els partits independentistes: "Primer van ser els ERO, després el Tito Berni, seguit de l'amnistia i ara el cas Ábalos, o més ben dit, cas PSOE". En aquest sentit, ha apujat el to i ha sentenciat que l'entorn més proper del president del govern espanyol es va enriquir "a mans plenes mentre morien milers de persones al dia". 

El PP denuncia els xantatges de l'independentisme a l'Estat 

En aquest acte a Barcelona, Tellado sembla haver oblidat l'enrenou provocat en plena campanya electoral a Galícia pel mateix Alberto Núñez Feijóo, confessant que el seu partit havia estudiat la petició d'una amnistia durant els contactes amb Junts i, fins i tot, s'havia arribat a plantejar un indult condicionat al president Carles Puigdemont. Davant la furgoneta contra l'amnistia, el gallec ha carregat molt durament contra Sánchez per estar disposat a tot amb l'objectiu de dormir uns mesos més al Palau de la Moncloa: "És capaç de tot per continuar al govern d'Espanya, uns mesos més per ells justifiquen cada mentida, separar els espanyols i enviar-nos a la fatxosfera a tots els que no pensem com ell". Tellado ha anat més enllà assegurant que de cap manera el seu partit acceptarà xantatges de l'independentisme, ni les seves extorsions a l'Estat amb una nova exigència o la impunitat davant la llei".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!