El portaveu de la cancellera Angela Merkel, Steffen Seibert, ha donat a entendre en roda de premsa que hi haurà extradició del president Carles Puigdemont: "Tenim la convicció i l'experiència diària que Espanya és un país on l'imperi de la llei existeix".

El govern alemany ha recalcat que la detenció de Puigdemont per part de la policia alemanya no interferirà en les relacions bilaterals que l'Executiu d'Angela Merkel manté amb Espanya i ha defensat que el cas s'ha de resoldre "sobre la base del dret espanyol".

El portaveu de Merkel ha insistit una vegada més que el procés català constitueix un assumpte de política interna que ha de ser abordada en el marc de la justícia espanyola. "Espanya és un Estat democràtic. Aquest conflicte s'ha de solucionar sobre la base del dret espanyol", ha asseverat Seibert per a continuació recordar que el govern alemany dona suport a la postura adoptada per l'Executiu de Mariano Rajoy.

Des del Ministeri de l'Interior alemany han evitat comentar per què altres països pels quals va passar Puigdemont des de la seva sortida de Finlàndia, com per exemple Dinamarca, no van procedir a la seva detenció en compliment de l'ordre d'arrest dictada el divendres passat per la justícia espanyola.

Puigdemont va ser interceptat el matí del diumenge passat en una àrea de servei al costat de l'autopista A7 després d'ingressar des de Dinamarca a Alemanya per la frontera nord en resposta a una ordre de captura europea activada pel Tribunal Suprem espanyol dos dies enrere. La justícia alemanya haurà de decidir ara si el manté a la presó.

En la mateixa línia s'ha expressat l'europarlamentari alemany de la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) Elmar BrokL'europarlamentari considera important que Carles Puigdemont respongui davant de la justícia a Espanya, segons unes declaracions publicades aquest dilluns al diari regional Neue Osnabrücker Zeitung. "Puigdemont ha vulnerat inequívocament el Dret espanyol i ha infringit la Constitució".