Arrenca la setmana i ho fa amb la ressaca de la Convenció Nacional del PP a València, un acte que va acabar amb una gran festa on, quina sorpresa, no es va parar de cridar el lema preferit dels populars: "Puigdemont a prisión".

El líder del PP, Pablo Casado, va tancar la convenció prometent que portarà Puigdemont a l'Estat i anunciant mà dura contra l'independentisme mitjançant un nou "constitucionalisme militant". Va afirmar que posarà en marxa "un pla de reforçament legal i institucional per garantir la unitat nacional sense consentir la ruptura de la llei i la convivència". Les portades d'aquest dilluns encara arrosseguen el tema estrella del cap de setmana:

L'ABC porta una imatge gegant de Pablo Casado que va ser rebut com si fos una estrella de Hollywood quan va entrar a la Plaça de Bous de València per tancar la convenció del partit que lidera. D'altra banda, aquest dilluns el diari continua amb una segona entrega dels Papers de Manglano. I és que el rotatiu assegura que ha accedit a l'arxiu personal del cap del Cesid entre el 1981 i el 1995, el coronel Emilio Alonso Manglano. El titular d'aquest dilluns és: "Margarita Robles entregava fons reservats a la Casa del Rei en metàl·lic para no deixar rastre".

ABC 4 octubre

La mateixa imatge de bany de masses es repeteix a La Razón que titula amb una cita del president del PP: "Un partit unit i fort capaç de rescatar els espanyols de la ruïna". Un dels temes secundaris de la portada és pel volcà de La Palma que ja fa 15 dies que està en erupció. La xarxa de vigilància volcànica de seguiment 24 hores de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) va localitzar durant la nit de diumenge un total de nou sismes arran de l'erupció de volcà Cumbre Vieja, tres d'ells de magnituds superiors a 3 graus. 

LR 4 octubre

El Mundo també se suma al carro de destacar a la portada la cloenda de la convenció del PP. "Casado il·lusiona amb un PP unit: 'Estem llestos per guanyar'", titula el diari que també comparteix la imatge messiànica de Casado amb els braços oberts saludant a les masses. Casado va situar Catalunya a l'eix del discurs que va tancar la convenció política del PP, amb 9.000 persones a la Plaça de Bous. Va desplegar un ventall d'actuacions per contrarestar "la deslleialtat del nacionalisme català" i "posar ordre a Catalunya" amb el cor "enamorat d'Espanya".
 

EM 4 octubre

El País obre la portada amb la investigació internacional dels Pandora Papers de la qual ha participat. "Els negocis opacs de 35 líders internacionals i 600 espanyols", titula per després destacar noms com Pep Guardiola, Corinna Larsen, el president d'Equador i el president de Xile. Segons els documents filtrats el 2007, l'amiga de Joan Carles I, Corinna Larsen, va demanar per escrit als seus gestors que en el cas de morir abans que ell, l'emèrit rebés el 30 % de tots els beneficis procedents del Fons d'Inversió Hispà Saudita. És a dir, Corinna volia que Joan Carles I fos beneficiari d'un fons creat pels seus negocis als emirats, i pel qual Corinna va treballar. Segons El País, els documents no estan signats per Corinna, però haurien estat enviats just abans que el fons opac Hispà Saudita fos registrat a Guernsey, un paradís fiscal. 

EL PAIS 4 octubre

Més Pablo Casado a La Vanguardia, ara bé, el gran titular és per a la crisi mundial de subministraments que, segons apunta, amenaça el "black friday i el Nadal". I què diu sobre la gran estrella de les portades, Pablo Casado? doncs que durant la clausura de la convenció "va assumir el discurs de Vox sobre Catalunya".

LV 4 octubre

El Periódico aposta per la frustrada ampliació de l'aeroport del Prat i assegura que "Brussel·les mai ha paralitzat un aeroport pel medi ambient". Amb aquest titular, el diari vol deixar clar que l'argument dels detractors de l'ampliació no té precedent que el recolzin. La fotografia és per al líder popular, que saluda i alhora es toca el pit en la clausura de la convenció del partit a València. "Bany de masses gestos de complicitat a Vox". El Periódico no és el primer diari que compara el PP amb la formació d'ultradreta liderada per Abascal.

WhatsApp Image 2021 10 04 at 06.42.21

L'ARA diu que "Renault vol entrar en el macroprojecte de planta de bateries" i també es fa ressò de les amenaces de Casado a Carles Puigdemont que, per cert, compareix aquest dilluns al matí davant el jutge de Sàsser després de ser detingut fa poc més d'una setmana.

ARA 4 octubre

Finalment, El Punt Avui titula la portada de dilluns: "No s'ha acabat" fent referència a la pandèmia". Segons el diari, el nombre de contagis ha baixat però no s'entreveu el final de la pandèmia. La foto és per la manifestació a Barcelona per commemorar el 3-O de fa 4 anys. 04DCAT 001 page 0001

 

Foto principal: Un senyal de trànsit amb un cor / Unsplash - Nick Fewings