La convenció del Partit Popular a València ha tancat amb la promesa del líder del PP, Pablo Casado, que portarà el president Carles Puigdemont al Tribunal Suprem. Els simpatitzants del Partit Popular s'han pres al peu de la lletra les proclames de Casado i en una festa postconvenció a un restaurant de València, han cridat desbocats: "¡Puigdemont, a prisión!"

ElNacional.cat ha tingut accés al vídeo de la festa desfermada dels populars, sense mascaretes ni distàncies de seguretat, on han cridat desbocats repetidament contra el president Puigdemont: "Puigdemont, a la presó!".

 

Palau Alameda

L'espai es tracta del Palau Alameda, un local gastronòmic que gaudeix de tres sales i que està a 10 minuts a peu de la plaça de Toros de València, lloc on s'ha dut a terme la convenció del PP. Els simpatitzants del partit van omplir la Sala Alameda, un espai habitual d'actes dels populars

Rajoy Palau Alameda EFEL'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy en un acte electoral al Palau Alameda EFE

El lloc escollit no és un lloc qualsevol. Allí el PP ha celebrat totes les seves victòries electorals, tant les eleccions autonòmiques, com les municipals.

La convenció del PP

En la convenció del PP, Pablo Casado ha insistit que no “consentiran la ruptura de la llei ni la convivència” i que “no deixaran sols els constitucionalistes catalans”, a diferència del PSOE, que els ha "traït". Els populars volen contundència i ha aprofitat el quart aniversari del referèndum de l’1-O per defensar que “vam fer el que havíem de fer” i que “ho tornaran a fer” si és necessari.

“Ho farem amb fermesa i durada”, ha reblat, abans de prometre “portar Puigdemont al Tribunal Suprem encara que hàgim de viatjar fins a l’últim país d'Europa”. Part del públic ha respost amb crits de "Puigdemont a prisión".

Casado, desfermat

Després de proclamar el "constitucionalisme militant", el dirigent conservador ha fet i renovat tota una sèrie de promeses. En primer lloc, que tornarà a penalitzar la convocatòria de referèndums, que reformarà la rebel·lió perquè no sigui necessària la violència o que prohibirà els indults als condemnats per sedició. Però no s'ha quedat aquí. Casado també ha plantejat la recentralització de la competències de presons de Catalunya i el País Basc, la retirada del finançament a organitzacions "que promoguin la violència", "acabar amb la propaganda independentista als mitjans públics" modificant la llei audiovisual o el tancament de les "falses ambaixades catalanes", entre altres coses.

Finalment, s'ha compromès a aprovar una "llei de símbols" perquè no quedin impunes les "cremes de banderes i les humiliacions al Rei" i una "llei de llengua per garantir l'espanyol a tots els àmbits públics i l'administració".

Imatge principal: Captura del vídeo dels crits contra Puigdemont