El lema ‘Todo por la patria’ vol dir el que vol dir, que qui se’l fa seu està disposat a TOT per servir el que anomena la pàtria. I no manquen proves al llarg de la història que el lema s’ha dut a terme fins a les últimes conseqüències. El ‘Todo por la patria’ és el lema més nacionalista que es pot veure avui en dia en edificis públics espanyols pagats per tots els contribuents i és una mostra de l’adoctrinament nacionalista bicentenari que ha intentat imposar en les ments de la ciutadania espanyola que no hi ha valor més sagrat que estar disposat a morir per una bandera. La Guàrdia Civil el lluu amb l’orgull absurd de la defensa d’uns valors nacionalistes que no son compartits per bona part de la població, entre d'altres raons, pel seu origen franquista.

Doncs bé, n’hi ha prou que una associació anomenada Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH) hagi demanat, amb bon criteri, que es retiri aquest lema de les casernes de la Guàrdia Civil perquè La Razón tregui el sant Cristo gros i tituli, sense embuts: ‘Assetjament a la Guàrdia Civil’ i tiri del comodí d’un suposat ‘Malestar entre els agents davant la petició de l’Associació de Memòria Històrica de treure el ‘Todo por la patria’ de les casernes’.

larazon

Hi ha coses que no canvien a l’Espanya eterna i una d’elles és la fascinació cega per la policia militaritzada com a guardià de les essències nacionals espanyoles, i el diari del comissari Marhuenda no té problemes a demostrar-ho, encara que la petició de l’ARMH sigui la de canviar el lema patrioter per un  ‘Todo por la democracia’, que almenys té com a objectiu defensar un valor polític i no un d’ètnico-geogràfic. Cal valorar també que el lema va ser imposat l'any 1937 pel general Yuste, uns dels generals colpistes que, a més, el 2008 va ser inclòs en el sumari del jutge Baltasar Garzón per presumptes crims contra la humanitat.

abc

Amb aquest esclat patriòtic, la resta de portades passen a segon pla, inclòs el massatge desesperat de l’ABC a la Casa Reial, amb foto de Letícia i Felip sota el títol ‘El rei reivindica la corona com a punt de trobada’, per repetir que el monarca insisteix que la solució a tots els problemes és “l’esforç comú”, que encara ens ho creuríem, i la “unitat”, que és el mantra de gairebé tots els dies contra els irreductibles independentistes. Cal recordar que ahir era Sant Jaume, el ‘matamoros’ aquell de ‘y cierra España’.

elmundo

elpais

Pel que fa a El Mundo, el tema principal és el coronavirus, amb el titular ‘Espanya ja és una altra vegada el país d’Europa amb l’epidèmia més descontrolada’, mentre que El País, també sobre la Covid-19, titula ‘Els morts de la pandèmia: 44.868’.

ara

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Quant als diaris catalans, la mirada es fixa en l’inici del congrés fundacional de Junts per Catalunya: ‘JxCat, en reconstrucció a l’Ara; ‘Puigdemont consuma la secessió de JxCat’ a El Periódico i ‘Presos i exiliats recuperen el pols polític’ a El Punt Avui. Només La Vanguardia  opta per un altre tema: ‘Sánchez buscarà el suport pressupostari d’ERC abans de les eleccions’.

 

Imatge principal: Façana de la caserna de la Guàrdia Civil de Macotera (Salamanca) / Macotera Nieto - Wikimèdia