El nou president del PP, Alberto Núñez Feijóo, reuneix aquest diumenge la Junta Directiva del PP per escollir el nou Comitè de Direcció, és a dir, els vicesecretaris que formaran el nucli dur capitanejat per la secretària general, Cuca Gamarra, i el nou coordinador, Elías Bendondo. Les portades de la premsa espanyola donen la benvinguda al nou líder del PP i recuperen els titulars més destacats del seu discurs de presentació. Feijóo, va prometre aquest dissabte al seu primer discurs una oposició constructiva amb un oferiment a grans pactes d'Estat, però va advertir també el govern espanyol que "moderació no és tebiesa" i que el seu partit "surt a guanyar". Així és com les portades reaccionen a la ja esperada victòria de Feijóo:

L'aterratge de Feijóo a la presidència del PP també és tema del dia d'El Mundo: "Feijóo oferirà a Sánchez 'un pacte de governabilitat'". Sobre la guerra a l'est d'Europa: "Ucraïna reneix entre les runes de la terra cremada que les tropes russes deixen en la seva fugida del front". El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ja ha alertat del fet que les forces russes en retirada estan creant "un desastre total" deixant mines a les cases i cadàvers al seu pas. “Estan posant mines arreu del territori. Posen mines a les cases, als equipaments i, fins i tot, als cadàvers de les persones mortes", ha explicat Zelensky en el seu habitual missatge a la nació que difon a les xarxes socials.

MUNDO

El País no se surt de la tendència i com la resta de diaris madrilenys destaca l'arribada de Feijóo a la cúpula del PP: "Feijóo promet moderació i pactes en la nova era del PP". En el seu discurs com ja com a president de la formació de dretes, Feijóo va advertir des del "primer moment" que malgrat el "moment festiu" del congrés del PP necessitarà el suport de les bases i l'aparell del PP per aconseguir el seu objectiu. "Sé que esteu il·lusionats, però us mentiria si no us dic que sento més responsabilitat que ahir i menys que la que sentiré els pròxims dies, mesos i anys". L'impacte de la guerra a Ucraïna sobre l'economia es mereix un titular als peus de la portada del diari: "Retorn al malson dels setanta".

PAIS

Portada monotemàtica de l'ABC, dedicada exclusivament al nou president del PP: "Feijóo anticipa 'fam de canvi'". "Que ningú intenti fer creure que no es poden canviar les coses", va dir el flamant president, "perquè ningú té dret a dir que això no es pot arreglar, perquè clar que en té, i ho arreglarem tots els espanyols junts". Segons Feijóo, hi ha una "majoria" d'espanyols que té "ganes de canvi", i "aquest canvi ja s'ha iniciat" a Sevilla.

ABC

"El plà de Feijóo: oposici d'Estat i ampliar els suports", diu La Razón, que duu en portada una fotografia amb els nous pesos pesants del PP amagant el líder sortint, Pablo Casado. També es fixa en la guerra a Ucraïna: "Ucraïna avança a Kíiv però perd un bastió de l'est". "Les tropes russes s'estan retirant lentament, però notablement", ha indicat el president Zelenski. Es tractaria de les tropes russes que s'estan retirant de la rodalia de Kíiv, ha informat el ministeri de Defensa britànic. A més, les forces russes també s'estan retirant de l'aeroport d'Hostómel, que ha estat objecte de combats des del primer dia de conflicte.

RAZON

El Periódico celebra el 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu amb una portada quasi monogràfica: "Que segueixi l'espectacle". Així mateix, posa la lupa sobre els sucosos contractes armamentístics: "Defensa, un negoci de casi 7.000 milions" i assegura que Espanya és el setè exportador d'armes del món.

PERIODICO

"Feijóo imprimeix un gir al PP i aposta per l'Espanya diversa", anuncia La Vanguardia, que també entrevista la fiscal general de l'Estat i exministra de Justícia; Dolores Delgado: "Hem fet una investigació sense condicions al rei emèrit". Precisament aquest dissabte, el diari Der Spiegel explicava que el borbó vol tornar al seu país d'origen "com més aviat millor". El diari feia aquesta afirmacions a partir d'una entrevista a la biògrafa de l'emèrit, Laurence Debray.

LV

El Punt Avui es fixa en la falta de rumb de l'independentisme des de la tardor de l'any 2017: "Sense estratègia". Recull en portada la manifestació en defensa de la immersió lingüística a l'escola: "Defensant el model de llengua". 8.000 persones segons els organitzadors, 1.700 segons la Guàrdia Urbana, van protestar contra l'acord firmat per ERC, Junts, PSC i comuns que pretén defensar la immersió lingüística, però que significa el reconeixement del castellà com a llengua vehicular.

03DCAT 001 page 0001 (1)Finalment, el diari Ara porta un reportatge sobre la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv i la descriu com "la ciutat fantasma". En aquesta ciutat les tropes russes han destruït un 15% de les cases segons el seu alcalde: "Durant els últims 35 dies, un total de 1.531 edificis han estat destruïts, incloses 1.292 cases residencials. L'exèrcit rus també ha destruït 76 escoles secundàries, 54 jardins d'infància, 16 hospitals i un total de 293 edificis administratius estan en ruïnes".

ARA