S'acaben les especulacions. No s'ha esperat fins al Congrés extraordinari del PP, que arrenca aquest divendres a Sevilla. El líder virtual del partit, Alberto Núñez Feijóo, ja ha anunciat qui serà la seva secretària general i mà dreta dins del partit: Cuca Gamarra, actual portaveu de la formació al Congrés dels Diputats. Mentrestant, Feijóo es prepara per a la seva nova responsabilitat: ahir ja va renunciar com a president del PP gallec i s'espera que en les pròximes setmanes faci el mateix com a president de la Xunta de Galícia.

La designació l'ha anunciat el mateix Feijóo en un missatge inesperat a les seves xarxes socials. "Cuca Gamarra serà la meva proposta per a ser la nova secretària general del PP", ha anunciat el dirigent gallec. "Ha servit els seus veïns des de l'Alcaldia de Logroño. Ha servit el seu país des de diverses responsabilitats al Congrés. Li demano que assumeixi una nova responsabilitat servint també al seu partit", ha afegit el futur líder del PP.

 

Cuca Gamarra va ser ascendida per Pablo Casado a portaveu al Congrés dels Diputats, per substituir la polèmica Cayetana Álvarez de Toledo per un perfil aparentment més moderat. Des de la renúncia de Casado, Gamarra ja exerceix com a cap de l'oposició de facto a la cambra baixa, assumint les responsabilitat que exercia el líder del partit, com les preguntes al president Pedro Sánchez a les sessions de control. Gamarra també està liderant la transició com a coordinadora general de la formació.

Casero, investigat

Mentrestant, els problemes no s'aturen per a la direcció sortint. Avui, la sala penal del Tribunal Suprem ha acordat l'obertura d'una causa contra Alberto Casero, diputat del PP i exmà dreta del secretari general Teodoro García Egea per la seva etapa d'alcalde de Trujillo, a Cáceres. Concretament l'alt tribunal investigarà acords i contractes de servei que hauria realitzat sense cenyir-se als procediments administratius legalment establerts, després de l'exposició elevada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Trujillo, que "podrien constituir indiciàriament un delicte continuat de prevaricació administrativa". La Fiscalia, a més, també hi veu indicis de malversació. Equivocar-se en la votació de la reforma laboral, amb un intent fallit de disfressar-ho d'error informàtic, pot acabar sent el menor dels seus maldecaps.