Ja ha arribat el dia més temut de l'any per als menuts i probablement un dels més feliços per als pares. Després de més de dos mesos de vacances toca tornar a l'escola, molta mandra per als nens i tranquil·litat per als pares que ja no hauran d'estar tot el dia preocupant-se pels seus fills i intentant mantenir-los ocupats.

Pel que fa a les portades, sembla que no totes tenen ganes de tornar a l'escola, ja que, un dia més, un dels temes estrelles dels diaris és la taula de diàleg entre el Govern i l'estat espanyol i els problemes amb la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El País explica que el trasllat de jutges de la sala militar a la contenciosa administrativa és una opció que té sobre la taula el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) davant del previsible allau de demandes contra el govern espanyol dels propers mesos: La Sala Militar, una solució per al Suprem".

El protagonisme de la fotografia de la portada és per a un bomber que combat l'incendi de Sierra Bermeja, a Andalusia: "La potència del foc de Màlaga frena la seva extinció". Aquest diumenge a la tarda, l'incendi de Sierra Bermeja ja havia calcinat 7.400 hectàrees, 85 quilòmetres de perímetre, i havia obligat a desallotjar gairebé 3.000 persones de les seves localitats.

PAIS 13 septiembre

L'ABC es fixa en la llei de Memòria Democràtica i assegura que aquesta "oblida les víctimes del comunisme". Segons el rotatiu, el projecte de llei de Memòria Democràtica que va aprovar el passat mes de juny el Consell de Ministres va néixer amb "el deure moral" de "reparar i reconèixer la dignitat de les víctimes de tota forma de violència intolerable i fanàtica". Així doncs, el diari demana que es fixi en les víctimes dels règims comunistes, a les quals "no es fa ni una sola menció". La fotografia principal, però, és per al president de Veneçuela, Nicolás Maduro: EUA prepara una ofensiva judicial contra Maduro

ABC 13 septimebre

El Mundo entrevista l'expresidenta de Madrid Esperanza Aguirre, la qual ha carregat contra els actuals dirigents del PP: "El PP, amb mi de presidenta, tenia majories absolutes. Que no diguin bajanades els 'niñatos' que estan intoxicant a Génova". L'expresidenta també mostra la seva simpatia amb Vox, ja que assegura que té diferències amb Santiago Abascal però que sobretot hi té moltes coses en comú: "Si volem governar, hem de fer ponts amb Vox".

El diari també destaca la presència del primer secretari del PSC i ministre de Cultura, Miquel Iceta, a la taula de diàleg entre Govern i Estat: Sánchez rescata Iceta per a la negociació amb Aragonès.

EL MUNDO 13 septiembre

El gran titular de La Vanguardia és per a l'aeroport del Prat: La negociació per ampliar el Prat podria prorrogar-se un any. Dimecres de la setmana passada, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar que el govern espanyol suspenia la inversió de 1.700 milions d'euros prevista per al projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat. Segons va explicar la ministra, la decisió es va prendre després de "constatar que el projecte no té el suport de la Generalitat de Catalunya".

LV 13 septiembre

Per la seva banda, El Periódico, també es fixa en l'ampliació de l'aeroport i en com entrarà a formar part d'un dels punts importants a tractar a la taula de diàleg: La polèmica de l'aeroport plana sobre la taula de diàleg. El diari explica que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, també formarà part de la delegació que el govern espanyol enviarà per parlar amb Catalunya. 

Així mateix, es fa ressò del primer dia del nou curs escolar encara en plena pandèmia: Més a prop de l'escola d'abans de la covid. Uns 1.565.842 alumnes comencen aquest dilluns un nou curs. Un curs que serà 100% presencial, segons va assegurar Educació.

PERIODICO 13 semptiembre

Pel que fa als diaris catalans, El Punt Avui també se centra en la taula de diàleg que s'ha de reunir aquesta setmana: Del carrer a la taula. També destaca la tornada a l'escola amb una imatge d'unes professores preparant l'aula per al nou curs: Comença el curs de la vacuna.

El diari recorda que aquest curs les quarantenes dels alumnes seran més laxes. Enguany, l'ESO, FP i batxillerat han eliminat els confinaments per als alumnes vacunats. Això vol dir que si un alumne és contacte estret d'un positiu, però té la pauta completa des de fa més de dues setmanes, no caldrà que faci quarantena i podrà seguir anant a classe. Si no es disposa de la pauta completa, s'haurà de fer el seguiment de les classes des de casa

AVUI 13 septiembre

Finalment, el diari Ara es fa ressò de les disputes entre JxCat i el PDeCat i explica que diverses agrupacions municipals del PDeCAT han registrat les sigles de Junts per Catalunya (JxCat), la qual cosa podria dificultar que el partit que lidera Carles Puigdemont es presenti en solitari a les eleccions locals del proper 2023: Alcaldes del PDECat registren les sigles de Junts

ARA 13 septiembre

 

Foto principal: Una aula buida / Unsplash - Ivan Aleksic