La patronal catalana Foment del Treball ha carregat aquest dijous contra els governs català i espanyol per la suspensió de les inversions de 1.700 milions d'euros per ampliar l'aeroport del Prat. En una roda de premsa des de la seu de la patronal, el seu president, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que l'entitat està completament indignada i perplexa amb l'actitud del Govern envers l'ampliació.

Vist el panorama actual, Sánchez Llibre ha assegurat rotundament que des de Foment no es quedaran aturats davant d'una "irresponsabilitat" que dirigeix el país cap a l'empobriment i la ruïna econòmica de moltes empreses, autònoms i famílies i "hipotecarà el futur dels joves catalans". 

El president de Foment, en un to contundent i directe, ha emfatitzat que es farà tot el possible per aturar la "negligència del Govern" i d'alguns ajuntaments i ha lamentat que les administracions no han estat a l’altura de les circumstàncies ni s'han comportat amb la prudència i diligència que hauria d'haver tingut. En aquest sentit ha assegurat que Catalunya està a punt de fer un ridícul internacional i ha demanat sortir de la política del no i que no es pot dir que no a una inversió en infraestructures com aquesta.

 

Deslleialtat a la Moncloa

En aquesta línia també ha tingut crítiques cap a Unidas Podemos, assegurant que la visita de la vicepresidenta Yolanda Díaz a la Ricarda és una deslleialtat al govern espanyol i no és tolerable, a part de dinamitar el pacte entre els governs signat el passat 2 d'agost i ha criticat que la Ricarda s'hagi col·locat al centre del debat per a l'ampliació de l'aeroport. 

Alhora, Sánchez Llibre ha assegurat que aquesta mateixa tarda parlarà amb totes les parts implicades en el conflicte, concretament ha assegurat que trucarà al president Aragonès i el vicepresident Puigneró, a més es reunirà amb Yolanda Díaz i també amb el president d'ERC Oriol Junqueras per tal d'intentar que es posi d'acord i acabin desbloquejant les inversions per ampliar l'aeroport i perquè es posin a treballar per fer avançar Catalunya

Tot i la voluntat de desbloquejar l'ampliació, el president de Foment també ha estat molt clar a l'hora de condicionar-la a les exigències mediambientals de la Comissió Europea. Ara bé, Sánchez Llibre ha reclamat un suport unànime a l'ampliació apel·lant a l'esperit de l'acte a ESADE del passat 2 de juny on gran part de l'empresariat català va reclamar un acord per ampliar l'aeroport.

Que el Govern resolgui les discrepàncies

Gran part de les crítiques de Foment han anat dirigides al Govern de la Generalitat, sobretot les declaracions contradictòries dels últims duies. És per això que Sánchez Llibre els ha demanat als membres dels executius català i espanyol que resolguin aquestes discrepàncies de manera privada i després expressin el consens de manera pública i unificada, en definitiva que actuïn cohesionadament en aquest conflicte